|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] Jak sprawdzić cięgna (te od zmiany biegów)? |
Autor |
Wiadomość |
bronek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2007, 11:37 [C62A 1.5] Jak sprawdzić cięgna (te od zmiany biegów)?
|
|
|
Cześć
Wredna skrzynia biegów zaczęła mi wczoraj wyrzucać 1 i 2 - nie cały czas, ale jak już wyrzuci raz, to potem cały czas muszę przytrzymywać. Prawdopodobnie skrzynia jest do wymiany (samochód ma 260 000 przebiegu) ale wiem, że podobno warto cięgna sprawdzić przed wymianą. Czy jestem w stanie sam sprawdzić te cięgna - a jeżeli tak to w jaki sposób ? Jeszcze jedna sprawa - czy można jakoś sprawdzić używaną skrzynię biegów jak jest wymontowana ? Nie chcę kupić takiej samej jak moja |
Ostatnio zmieniony przez akbi 13-06-2007, 14:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
michal_g84
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 76 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 23-03-2007, 17:43
|
|
|
Powiem Ci że miałem identyczny problem i wyrzucało mi 1 i 2, nie wyrzuca Ci cały czas bo dopiero jak olej się nagrzeje i rozrzedzi to wtedy wylatuja, z zewnątrz praktycznie nie ocenisz czy skrzynia działa prawidłowo, jest jedynie taka jedna wajcha która odpowiada za zmianę biegów, nie wiem czy jest jeszcze jakas inna czesc istotna widoczna z zewnatrz, sam wiesz ze ze wzg na koszta jej sie nie opłaca rozbierac, radze poprostu zaryzykowac, ja zaryzykowałem i u mnie działa poza tym ze sa zwalone synchronizatory 2 i 3 ale takto jest dobrze. Życze szczęscia w znalezieniu właściwej |
_________________ Carisma 1.8 GDI 98r.
Lancer 4G13 C61A 91r. LPG - SPRZEDANY! |
|
|
|
 |
|
|