kluczuk "key not detected" |
Autor |
Wiadomość |
Pytor07
Nowy Forumowicz
Auto: PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-07-2017, 14:57 kluczuk "key not detected"
|
|
|
Siemka wszystkim, mam pytanie dotyczące takiego komunikatu jak w temacie. Włacza on mi sie wtedy gdy wysiadam z samochodu i po kilku sekundach wsiadam i ruszam. Czynnosc taką powtarzam setki razy w cigu kilku godzin ze względu na charakter wykonywanej pracy. Przy tym zpala sie oczywiscie pomaranczowy wykrzyknik. Wtedy gdy jest zapalona kontrolka wraz z nią właczony jest koloru białego kontrolka ze strzałka ktora jest skierowna do takiego kwadracika.(zupelnie nie wiem od czego to jest)Zdarzyło mi sie rowniez dwa razy ze nie moglem odpalic samochodu-wowczas byl jakis komunikat zwiazany z immobiliserem. Baterie wymieniłem na nowe, dodam ze nadmóch mam tak ustawiony aby nie dzialal system start stop.Czy to sie rozsypie całkiem czy to o...., |
|
|
|
 |
regis70
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 03-07-2017, 16:46
|
|
|
Biała strzałka z kwadracikiem sugeruje że możesz nacisnąć/przytrzymać przycisk żeby ten komunikat zniknął z wyświetlacza (wykrzyknik zostaje).
Wysiadasz i zostawiasz auto zapalone?
"key not detected" powinno zniknąć jak wsiadasz do auta z kluczykiem. |
|
|
|
 |
msokol
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Kwi 2017 Posty: 273 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-07-2017, 21:26
|
|
|
Czy w kieszeni z kluczykiem masz też inne rzeczy? Ja w outlanderze, kiedy mam w kieszeni kluczyk i epapierosa, to często nie mogę otworzyć, albo zamknąć samochodu. Najwidoczniej magnes od epapierosa powoduje zakłócenia. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 04-07-2017, 22:31
|
|
|
....jw cos powoduje zaklocenie anteny wewnetrznej znajdujacej sie pomiedzy skrzynia a otworami na kubki - moze cos tam wozisz i zakloca |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|