|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spore spalanie |
Autor |
Wiadomość |
MTK
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0 1.3 12v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-11-2018, 22:57 Spore spalanie
|
|
|
Dzień dobry/Dobry wieczór.
Chciałbym podpytać ile spalają Wam wasze Colty bo mojemu wskazówka paliwa leci na łeb na szyję. Spalanie jest spore jak na małe auto i silnik (1.3) . Czytałem że za spory apetyt w Coltach może odpowiadać uszkodzenie sondy Lambda. Jak rozpoznać gdy coś z nią nie tak. Mam to autko niecałe 2 mce i jestem lekko przerażony spalaniem. Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję. |
_________________ dr inż. MTK |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-11-2018, 08:06
|
|
|
Proszę zaczac od tego jakie spalanie jest z litrazowania, oraz czy kontrolka silnika daje o sobie znac w jaikolwiek sposob |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 26-11-2018, 15:43
|
|
|
MTK, Colt 1.3 12v mi spala 7,5-8,5/100 przy spokojniejszej jeździe w mieście (trasy po 15-20 km). W okolicach 9,5/100 przy agresywniejszym stylu jazdy.
W mieście jeden bak mi spokojnie starcza na ok. 550 km zanim rezerwa zacznie w ogóle myśleć o świeceniu.
W trasie bez autostrad poniżej 5/100. Z autostradami do 6,5/100. |
|
|
|
 |
|
|