Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma]Gdzie jest pompa paliwa w Cari DID '03?
Autor Wiadomość
slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2007, 15:49   

Cytat:
a dlaczego samemu nie spróbować podłączenia? Jest na forum cała procedura odczytu błędów napisana przez Choopera
Jak ja sam sobie wyświetliłem kody błędów, to już chyba każdy może

10 minut i po robocie
No nie wiem kolego czy to wystarcza, od kilkunastu dni szukam kogoś aby doradził jak można skasować błędy i zgasić lampkę -check w moim aucie (DID-2003r) bez wizyty w serwisie i nic. Żadnego odzewu. :(

leser
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 15:51   

CichyTom,
chodzi Ci o odczytanie błędów TCL czy błędów ECU ?
Nie wiem jak z TCL, ale z ECU można sprawdzić w domu 1.6, 1.8 sohc, diesel (modele 95-99) - natomiast w GDI zostaje tylko komputer

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 22-03-2007, 15:58   

Piszę o konkretnej sytuacji zgaszenia lampki- check w konkretnym aucie. Proszę o wypowiedzi kolegów którzy się z takim problemem spotkali. W innym temacie pisałem że nawet manual zawiera błędy ( pompa paliwa w zbiornikr DID-dizel). Tylko praktyk może wypowiadać się wiarygodnie, instrukcje są też felerne. :(

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 22-03-2007, 21:44   

No to zaglądnij do zbiornika i sam naocznie sprawdź czy masz pompę paliwa w baku czy nie. A co do gaszenia lampki CE to raczej powinieneś szukać na forach od Renówek skoro masz silnik z Renówki.

mick 
Forumowicz

Auto: Carisma 99 1.8 GDI
Wysłany: 23-03-2007, 09:35   

witam ponownie chodzi mi dokladnie o ustalenie co jest przyczyna ze ten system TCL i antyposlizgowy nie działją a sprawdzilem juz chyba wszystkie bezpieczniki - nie wiem co jeszcze mozna sprawdzic - mysle ze jak go sie podepnie pod komputer to powiedza co jest nie tak a w warszawie zadzwonilem i podpiecie do komp. kosztuje 150 zeta mieszkam w wyszkowie to jest 50 km o wawy jak ktos zna tanszą możliwość sprawdzenia tego to prosiłbym o jakieś info
acha do leser - mam gdi 99 po lifcie
pozdr.

[ Dodano: 23-03-2007, 12:39 ]
znalazłem jeszcze w Markach za 80zl jade chyba jutro zobacze co w trawie piszczy :-)

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 27-03-2007, 10:05   

Cytat:
No to zaglądnij do zbiornika i sam naocznie sprawdź czy masz pompę paliwa w baku czy nie.
Sprawdziłem, pompki brak, manual jednak kłamie. Chyba ze mi pompke ukradli :lol: . mick jak tam z tym podłączeniem, wypada podzielić się wiedzą jak sie rozpoczynało temat. Pozdro.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 27-03-2007, 10:14   

slawek st napisał/a:
manual jednak kłamie.
A zwrociles uwage na daty?
Service manual ktory sciagnales z dzialu Downloads jest do 2001 roku. Ty masz samochod z 2003 roku :roll: Poza tym ta dyskusja w FAQ jest lekko bez zwiazku z tematem chyba?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 27-03-2007, 10:49   

Cytat:
A zwrociles uwage na daty?
Service manual ktory sciagnales z dzialu Downloads jest do 2001 roku. Ty masz samochod z 2003 roku Poza tym ta dyskusja w FAQ jest lekko bez zwiazku z tematem chyba?
Tak zwróciłem, jest suplement a w nim schemat zbiornika auta z silnikiem F9Q ( jak się nie mylę to takie są w DIDach) Swoje twierdzenie opieram na tym że sam odkręciłem to co w schemacie jest nazwane fuel pump. No chyba ze mi ukradli fuel pump ze zbiornika. :lol: Pozdro.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 27-03-2007, 10:57   

slawek st, to gdzie ja masz?

Zamiast opowiadac jakie to bzdury siedza w service manualu podziel sie fachowa wiedza. Twoje wypowiedzi o serwisowce widzialem juz w 3 czy 4 tematach, nigdzie nie zauwazylem natomiast odpowiedzi na pytanie - GDZIE ONA JEST?

No?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

slawek st 
Forumowicz

Wysłany: 27-03-2007, 11:14   

Przepraszam, w dobrej wierze chciałem zwrócić uwagę że w manualu też bywają pomyłki. Nie jestem mechanikiem samochodowym ale zwyczajnym użytkownikiem aut. Z wiedzy którą posiadam oraz praktyki wnioskuję że w dizlach( nie wiem czy wszystkich bo eksploatowałem do tej pory tylko wolkswageny w wersji D ,TD i TDI )podciśnienie zasysające paliwo ze zbiornika wytwarza popmpa wtryskowa, podobnie jest w modelu DID carisma którą nabyłem parę miesiecy temu. Czy moje przypuszczenia są trafne, tego właśnie staram się dowiedzieć na tym forum. Pozdrawiam.

mick 
Forumowicz

Auto: Carisma 99 1.8 GDI
Wysłany: 27-03-2007, 11:26   

wiecie co poprostu zabrakło mi kasy a muszę ubezpieczyć jeszcze auto w tym miesiącu jak się wyrobie z kasą to dopiero w tą sobotę podjadę do aso na podłączenie do kompa. jak sie cos dowiem to napewno napisze pozdrawiam

leugdi
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2007, 15:50   

slawek st, jesteś z zachodniopomorskiego. jak znasz język niemiecki to jedź do jakiegoś przygranicznego serwisu w Niemczech i każ podłączyć kompa. Tam to nic nie kosztuje. No chyba, że w międzyczasie problem już rozwiązany...

ppp
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 16:43   

mam carie 19td i nie wiem jaki ma duży zbiornik paliwa i czy ma kontrolkę rezerwy.

Odpowiedz do tematu