Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bluetooth w asx
Autor Wiadomość
RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-05-2017, 19:39   Bluetooth w asx

Mam Asx 1.6 z 2015r - radio z kamerą cofania bez nawigacji. Do tej pory jak miałem telefon lg leon 4g lte z bluetooth 2.0 bez problemu sparowałem telefon z samochodem. Teraz mam nowy telefon Huawei p 10lite który ma bluetooth 4.1 android 7.0 Nougat wersja EMUI 5.1 no i teraz telefon nie widzi autka. Czy problemem jest różnica w bluetooth 2.0 i 4.1?Szlak mnie trafia nie wiem jak ustawić telefon czy może trzeba wgrać nowy system do Asx. Czy to jest możliwe. Dzisiaj jest niedziela ale jutro dzwonię do Autokraka może coś poradzą. Mój nowy telefon bez problemu łączy się z innymi telefonami przez bluetooth a samochodu nie widzi. Może ktoś też miał taki problem to proszę o podpowiedź. Może w telefonie wgrać starszego androida ale mam gwarancję i nie chcę ingerować w telefon. Pozdrawiam.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 21-05-2017, 20:04   

Aktualizacja modułu powinna pomóc. Najnowsza wersja to: S/W REV : 50.00.000 :wink:
Do pobrania jest wersja: S/W : 19.00.000
http://mmc-manuals.ru/Audio:_Files
Do aktualizacji wymagane jest USB.
Jeżeli nie mam USB to trzeba przełożyć moduł do innego samochodu. :roll:
Tak, że zabawy trochę będzie.
:wink:

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 22-05-2017, 06:45   

Dziękuję za podpowiedź tylko mało z tego kumam. Czyli trzeba wgrać do radia nowy program?Więc można to zrobić w aso. Zadzwonię do Autokrata i zobaczymy czy pomogą. Jeżeli są jeszcze inne możliwości rozwiązania tego problemu to proszę o podpowiedź. Jeszcze dzisiaj bez problemu łaczylem się przez bluetooth z innym telefonem. Tak że to chyba problem w Asx-e.

[ Dodano: 22-05-2017, 08:50 ]
Dzwoniłem dzisiaj do AutoKrak i prawdopodobnie trzeba wgrać nowy soft do radia. Coś mówili o przeprowadzeniu resetu radia ale nie wiem jak to robić. Tak że jak znajdę czas to jadę do aso.

Odpowiedz do tematu