Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dymiący outlander
Autor Wiadomość
gajduss
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2012, 14:48   dymiący outlander

Podczas jazdy auto zaczyna kopcić jak parowóz. Z tłumika wydobywa się kłębiący czarny dym. Dymi tylko podczas wciskania pedału gazu. Tłumik jest cały okopcony wewnątrz jak i na zew. Po odpaleniu auta strasznie śmierdzi spalinami. Obecnie przebywam na wakacjach gdzie pokonałem 1700 km. w jedną stronę. Jeżeli chodzi o ewentualna złą jakość paliwa to odpada, ponieważ tankowałem na 4 różnych markowych stacjach poza granicami naszego państwa. Zastanawiający jest fakt, że auto zachowuje się normalnie tzn. mam na myśli to, że spalanie paliwa kształtuje się na tym samym poziomie co wcześniej a silnik nie stracił mocy i jego osiągi nic się nie zmieniły.

Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2012, 14:55   

Musisz podpiąć pod VAGA tu pomysły nic nie pomąga

gajduss
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2012, 15:08   

Na desce rozdzielczej nie pokazują się żadne błędy. Wydaje mi się, że takie kopcenie to nie jest wynik jakiś błędów tylko poważnej usterki. Wstyd takim kopchiuchem jeździć tym bardziej,że mam je od nowości i ma przejechane 65tys. Chcę dodać, ze w chwili obecnej jestem nim w Chorwacji a do domu mam około 1600km. Jadący za mną szwagier twierdzi, że strasznie kopci. Zastanawiam się czy ta usterka nie pociągnie za sobą poważniejszych konsekwencji. Proszę wszystkich forumowiczów o rzetelne i sensowne porady.

fufaj3 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID INTENSE PLUS
Wysłany: 07-08-2012, 16:22   

kolego ja ma nowa turbine nowy egr i od paru miesiecy nowy silnik przebieg na nowej turbinie około 10000km i kopci ja skur...n oczywiscie jak dostanie w dupe na klimie bo przy normalnej jezdzie nie chyba ze czasami jak sie zatrzymam i wrzucam wsteczny to cos tam zadymi ale to chyba normalne w did

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 07-08-2012, 17:03   

Mojego taty też kopci a ma przejechane 27000km. Widać, że z rury idzie jak z parowozu, ale TTTM mi się wydaje.

gajduss
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2012, 17:04   

kolego normalnie to tak nie powinno być!!! wcześniej to nie występowało. Rok temu ta sama trasa zero dymku. Obecnie to jakaś masakra!!! nawet nie załączam tempomatu, bo jazda pod górkę objawia sie dymieniem. Nie jest to baczek tylko kłęby dymu. Jeżeli u ciebie tak jest i to w nowym silniku to tylko współczuć.

fufaj3 
Forumowicz

Wysłany: 07-08-2012, 17:31   

teraz mam juz dośc tego auta
jak stanie na drodze to dopiero bedę myslał o naprawie
coś w nim sapie dymi a jedzie dalej do konca

gajduss
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2012, 17:38   

mój tez jedzie, ale dymi jak parowóz. Gwarancje mam do marca 2013 wiec czas ucieka. Od jakiegoś czasu obserwuje vw czy outki z tymi silnikami i czegoś podobnego nie zaobserwowałem. Owszem puszczą bąka przy gwałtownym dodaniu gazu ale to tylko chwilowe a u mnie dymi tak długo dopóki nie puszcze nogi z gazu.

fufaj3 
Forumowicz

Wysłany: 07-08-2012, 19:26   

no to serwis

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 07-08-2012, 23:28   

A no to tu faktycznie coś nie halo, bo u mojego taty to właśnie tylko przy dodaniu gazu i to w miarę mocnym, tak normalnie to wszystko gra. I chyba faktycznie serwis.

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 09-08-2012, 16:25   

Mocy nie traci...
Wg mnie jakis pompowtrysk Ci " leje".

gajduss
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2012, 18:48   

szczęśliwie dojechałem do domu. Kontaktowałem się z kilkoma osobami znającymi temat diesla i potwierdzają twoją wypowiedz. Każdy z nich stawiał na wtrysk. 20-08 jadę na serwis niech sprawdzają. mało tego w Austrii na parkingu zobaczyłem outkaII na polskich blachach z silnikiem 2.0 DID. Oczywiście pierwsze co zrobiłem to spojrzałem an tłumik :roll: . jak takim autem można jeździć. Od momentu odpalenia kopcił jak parowóz. szok!

grunzi 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II - 2007r
Wysłany: 18-08-2014, 22:48   

Takie same objawy zaobserwowałem u siebie wracając A1 z Gdańska. Czy ktoś się otarł o skuteczną naprawę. Wole nie dawać "fachowcom" aby po kolei wymieniali co się da na mój koszt.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 25-08-2014, 21:48   

moim zdaniem puszcza olej turbina ,chyba że dużo pali to może wtryski

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 25-08-2014, 23:21   

Czarny dym to nieszczelność w dolocie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu