|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kłopoty z elektryką |
Autor |
Wiadomość |
Bosy
Nowy Forumowicz
Auto: OutlanderII2.0DiDIntense+/2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 23 Skąd: Tarczyn
|
Wysłany: 10-04-2017, 09:15 Kłopoty z elektryką
|
|
|
Opiszę kolegom problem, może ktoś pomoże.
OII przebieg 350kkm, "bezkluczykowy"
Początkowy objaw dotyczył włączania się świateł mijania przy wyłączonym zapłonie i zamkniętym samochodzie. Kilkukrotnie posadziło to aku prawie do zera.
Sprawdzałem w serwisie mój Misiek nie podlega pod akcję serwisową wymiany ETACS.
Od kilku dni nowy objaw, po wejściu do samochodu pojawia się "CONFIRM KEY LOCATION" a po przekręceniu "kluczyka" "STERRING WHEEL LOCK". Misiek daje się uruchomić ale drugi komunikat pojawia się za każdym razem przy zatrzymaniu. Dodatkowo przestaje działać przycisk zamykający na klamce kierowcy (tylko) a po wyjściu z kluczykiem z samochodu zaczyna wariować zamek tzn, zamyka samochód i/lub składa lusterka boczne. Zdarzało się też że prawidło się zamknął a po powrocie do samochodu jazda z zamkiem i lusterkami jak wyżej. Poza tym powrócił objaw ze światłami mijania.
Sprawdziłem drugi kluczyk oraz wymieniłem baterie w obu, nic nie pomogło.
Kilkudniowa poprawa nastąpiła po odłączeniu na dłużej akumulatora ale teraz i to nie pomaga.
Widział kto takie cuda??? Może jakaś podpowiedź??? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 10-04-2017, 09:27
|
|
|
sprawdz czy jak sie dzieja takie cuda to przy wylaczonym zaplonie sa pokazane otwarte drzwi przy fizycznie zamknietych jesli tak to etacs do wymiany.
jesli nie to twoj etacs wymaga przeprogramowania (byla taka aktualizacja na swiatla) jesli to nie pomoga do wymiany
pozostale rzeczy sprawdzic instalacje drzwi czy kable nie popekaly , sprawdzic mase kolo lewej nogi w progu czy jest przykrecona - lub zwiazane z samym etacsem |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Bosy
Nowy Forumowicz
Auto: OutlanderII2.0DiDIntense+/2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 23 Skąd: Tarczyn
|
Wysłany: 25-05-2017, 20:06
|
|
|
Witam kolegów
Dzięki koledze Tokyo wyjaśniła się sprawa moich kłopotów. Problem polegał ma uszkodzeniu przycisku w klamce kierowcy, który był częściowo urwany i zamakał w czasie deszczu. Prawdopodobna przyczyna, nieprawidłowy demontaż klamki podczas naprawy blacharskiej. Po wymianie wszystko działa poprawnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|