Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] odpadła osłona metalowa
Autor Wiadomość
słoik 
Mitsumaniak

Auto: MSS 2000 1,3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-09-2011, 14:17   [MSS ALL] odpadła osłona metalowa

Drodzy koledzy mam pytanko

W trakcie jazdy odpadła mi skorodowana na mxa metalowa osłona od układu wydechowego na wysokości lewarka skrzyni biegów. Czy ktoś wie czego to była osłona i czy muszę ją mieć. Nie wiem czy to osłona katalizatora?

Dzięki za pomoc!!!

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 12-09-2011, 16:58   

Ja ostatnio wymieniałem Tłumik Końcowy (MSS 1,3B 86KM) - do jednego mechaniora pojechałem - ale jak zobaczył jak kryza jest zapieczona to wysłał mnie do fachowca - podobno najlepszy w zeszowie Rzeszowie specjalista od tłumików.

Kiedy oglądał auto okazało się ze tłumik końcowy jak najbardziej ale właśnie wisiałą mi ta osłona na wysokości lewarka - jest to osłona plecionki (oryginalnej) - specjalista od tumików mówił ze to wymaga wspawania nowej plecionki.

Tak właśnie zrobiłem - autko chula - wymieniona plecionka i tłumik końcowy :)

słoik 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-09-2011, 09:53   

Ile cię wyniosła naprawa?

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 14-09-2011, 19:20   

Koszt całej operacji to kwota 400zł (w tym 200 tłumik końcowy + 200 za plecionkę jej wymianę i wymianę tłumika końcowego).

słoik 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-09-2011, 11:57   

dzięki na info

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2017, 20:16   [MSS 1.6] Osłona wydechu

Jak robiłem ostatnio osłonę lewarka zmiany biegów to zauważyłem, że jakiś zacisk mi lata jak szmata na tłumiku. Okazało się, że osłona wydechu, tam gdzie zamontowana jest sonda lambda, jest zgnita z jednej strony. Osłona mi gra na tłumiku, a zacisk się powyginał jak zacząłem odkręcać. Najlepiej bym teraz kupił nową tą osłonę i 2 nowe zaciski, bo ten drugi też nie wyglądał najlepiej. Pytanie jak się to nazywa?

Widzę, że temat został połączony, ale to nie jest osłona plecionkowa.

Odpowiedz do tematu