Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony do L200 1998
Autor Wiadomość
open69 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-01-2017, 21:37   Opony do L200 1998

Witam,
od miesiąca jestem szczęśliwym ( w pełnym tego słowa znaczeniu ) posiadaczem L200 1998 rok.
Auto ma założone przez poprzedniego właściciela dwa różne rodzaj opon ( przód prawie nowe Yokohama Geolandar AT-S 235/75/15 , ok. 12-13 mm bieżnika 2016 rok produkcji, tył : Kumho Road AT...255/75/15 ( 5-6 mm bieżnika , 2013 rok produkcji)

auto ma mi służyć głownie do poruszania się po drogach asfaltowych/ gruntowych + łąki ( raz na dwa tygodnie jeżdżę po drewno do sadu / przywożę opał na pace - do 30-40 km

Co prawda kolega namawia mnie na letni wyjazd na Ukraine - ale nie mam na to na dziś zbytniej ochoty ( al gdyby się okazało , że jest przekonujący...)

I tu zaczyna się trudny wybór przed jakim stoję: zakup opon...
wiem, ze do moich potrzeb AT'eki w zupełności wystarczą. tylko, że wyglądają jak wyglądają.

Rozważam opcje:
1. dokupienie 2 x Geolandar AT-S
2. zakup 4 x MT ( np. GT Radial Adventuro )

Zanim jednak kupie chciałbym zobaczyć nawet wirtualnie jak dane opony wyglądają na aucie i w związku z tym szukam internetowego "symulatora / "pokazywacza" jak dane opony mogą wyglądać na aucie.

Pomożecie ?

Pozdrawiam,
Jacek

nalih 
Nowy Forumowicz

Auto: l 200 1997r
Wysłany: 27-03-2017, 19:54   

Niechce cie straszyc ale nie powinienes wcale jezdzic 4x4 masz rozne wielkosci kol co przeklada sie na to ze przednia os pokonuje mniejsza droge niz tylna przednie kolo ma wysokosc 73cm a tylne 76 skup sie na tym zeby zalozyc sobie jedna wwielkość

open69 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Wysłany: 17-07-2017, 10:12   

Witam,

oponki kupione zaraz po napisaniu posta (18.01 ).

Udało mi się kupić w dobrej cenie komplet 235x75x15.

Zdecydowałem się na nowe Goodyear WRANGLER DURATRAC 235/75 R15 104 Q

Ciche na asfalcie, dobrze radzą sobie w lekkim terenie.
Śmiało mogę polecić ( żadna kryptoreklama / pracownik czy coś w tym stylu ).

Ot opinia użytkownika po pól roku jeżdżenia.

Pozdrawiam,

Odpowiedz do tematu