Jak wymienić lusterko zewnętrzne prawe w Outku |
Autor |
Wiadomość |
alegator
Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2,4 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Maj 2017 Posty: 103 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 07-06-2017, 20:54 Jak wymienić lusterko zewnętrzne prawe w Outku
|
|
|
Witam
Czeka mnie wymiana lusterka zewnetrznego prawego w Outku (2009). Mogę prosić o jakieś wskazówki? W sumie to nie wiem jak to zrobić. Boję sie przede wszystkim pekających plastików tapicerki drzwi. Jak ktoś to juz robił to prosze o rady. Nie wiem też jak sprawdzić uzywane lusterko. Chodzi o zamykanie lustrka i strowanie zwierciadłem. pozdrawiam |
_________________ Jak się nie ma co sie lubi, to się kocha własną żonę |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
|
|
|
 |
alegator
Forumowicz
|
Wysłany: 08-06-2017, 20:15
|
|
|
materiał, który mi poleciłeś jest bardzo dobry, wiem duzo wiecej. Zabieram sie do roboty. dzięki. Dodam, ze chcę demotować to lusterko bo rozwalił mi się mechanizm składania lusterka. Mozna oczywiście kupić nowe lub uzywane lusterko i wymienić go w sposób pokazany na drugim filmie. Ja raczej bede szukał używki. Tu jest problem bo w tych lusterkach kłopoty sa własnie z tymi mechanizmami. jak sprawdzic w trakcie zakupu czy mechanizm jest sprawny? |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 08-06-2017, 21:08
|
|
|
Chyba jako tako nie da się sprawdzić, jedynie podając napięcie na odpowiedni pin w kostce. A co się stało z tym lusterkiem co masz? |
|
 |
alegator
Forumowicz
|
Wysłany: 10-06-2017, 23:14
|
|
|
kupiłem outka zupełnie niedawno i zauważyłem , ze prawe lusterko sie nie składa. oczywiście zwierciadło da sie regulowac z miejsca kierowcy ale złozyć już nie. Dodatkowo wydaje mi się, ze ono (lusterko) jest znacvznie luźniejsze na zawiasie do składania niż to sprawne po lewej stronie. Nie zuwazyłem sladów uderzenia więc podekrzewam raczej skutki zamarznięcia i próby rozłozenia . Po obejrzeniu filmów wydaje mi sie, ze ten mechanizm da się naprawić ale jeszcze nie zagladałem. |
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-06-2017, 23:25
|
|
|
Tak, da się naprawić. Musisz rozebrać na części pierwsze i zobaczyć co jest nie tak. Sam mechanizm to silniczek i przekładnia ślimakowa, o ile mechanizm jest taki sam jak w Lancerze. Rozbierz, wyczyść dokładnie i nasmaruj. Jak silniczek nie spalony, a elektronika od niego sprawna to powinno wszystko ruszyć. Silniczek ma zabezpieczenie przeciążeniowe, więc zamarznięte lusterko nie narobi szkód, tylko walczący z nim kierowca. |
|
 |
alegator
Forumowicz
|
Wysłany: 11-06-2017, 16:19
|
|
|