[EA5A/W 2.5] Dziwne stukanie/cykanie w okolicach rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
Siderss
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-07-2017, 12:02 [EA5A/W 2.5] Dziwne stukanie/cykanie w okolicach rozrządu
|
|
|
Witajcie,
zakupiłem galanta (EA5W 2,5L V6) dokładnie miesiąc temu wszystko na początku było dobrze tylko ostatnim czasem jak wróciłem nim z pracy usłyszałem dziwne stukanie/cykanie takie jak na filmiku poniżej
(filmik nie moj, mysle ze autor nie bedzie mial nic przeciwko za uzycie go tutaj)
https://www.youtube.com/watch?v=bh1uNH7VZEY
Mechanik ze mnie żaden i nie znam się (jeszcze) tak dobrze na tym wszystkim i liczyłbym na odpowiedz co to jest i jak to naprawić i co jest przyczyna tego stukania/cykania
-olej, pompa wody oraz rozrząd były wymieniane ok 90 tyś km temu |
|
|
|
 |
Lucek_37
Forumowicz

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 2002r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Lip 2016 Posty: 124 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 03-07-2017, 12:13
|
|
|
Kolego ciężko coś wywrozyc z filmiku zwłaszcza nie Twojego. Ale poza tym rozrzad to już po zakupie powinieneś wymienić a nie czekać aż się rozsypie. Jeśli olej tez był wymieniany 90 tyś temu to mamy nowego rekordziste na forum. |
|
|
|
 |
Siderss
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-07-2017, 12:44
|
|
|
A No jakoś nie było czasu żeby od razu po zakupie zabrać się za wymianę , i chyba są tego skutki |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 03-07-2017, 14:32
|
|
|
Siderss napisał/a: | -olej, pompa wody oraz rozrząd były wymieniane ok 90 tyś km temu |
to już do wymieniania ! chociaż olej zmień, ja rozumiem że czasu niema ale żeby nawet oleju nie wymienić, a w ogóle jest olej? |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
Siderss
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-07-2017, 22:55
|
|
|
w tygodniu będzie wymieniany caly rozrząd (pompa wody, rolkami i napinaczzem), olej i filtr wymienie jutro i moze uratujemy pacjenta
|
|
|
|
 |
|