[Carisma] Czujnik otwartych drzwi a alarm |
Autor |
Wiadomość |
sir_szaja [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 09:05 [Carisma] Czujnik otwartych drzwi a alarm
|
|
|
Witam Jetem nowym posiadaczem Carismy chciałbym założyć w niej alarm tylko mam teraz taki mały problem, otóż nie wiem gdzie się wpiąć w czujnik otwartych drzwi bo jeśli tego nie zrobie to alarm ciągle się uzbraja sądząc chyba że rozbrojony został przez przypadek
Pomóżcie, Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez glina 25-01-2013, 11:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-03-2008, 09:52
|
|
|
A pod oświetlenie kabinowe nie próbowałeś? To się przecież zapala jak którekolwiek drzwi zostaną otwarte. Schemat elektryki jest w downloadzie... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
sir_szaja [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 12:28
|
|
|
nie jeszcze tego nie próbowałem ale zaraz się za to wezme dzięki za podpowiedz |
|
|
|
 |
lukaszpl
Mitsumaniak ..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
|
Wysłany: 16-10-2008, 16:58
|
|
|
Mam podobne pytanie, czy jeżeli otwieracie klape bagażnika to zapala się kontrolka od drzwi na desce w samochodzie? albo oświetlenie wewnątrz? oświetlenie bagażnika działa prawidłowo. |
_________________ Carisma GDI LX '98 125KM - srebrna strzała
Colt GLXi 1.6 16V '95 113KM - biały miś R.I.P.
 |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2008, 17:54
|
|
|
kontrolka NA desce sie zapala, tak samo oswietlenie wewnątrz |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 16-10-2008, 17:57
|
|
|
lukaszpl napisał/a: | Mam podobne pytanie, czy jeżeli otwieracie klape bagażnika to zapala się kontrolka od drzwi na desce w samochodzie? albo oświetlenie wewnątrz? oświetlenie bagażnika działa prawidłowo. | czyli musisz sprawdzić kable jeśli ci się nie świeci kontrolka i oświetlenie, bo powinno się zapalać przy otwarciu którychkolwiek drzwi |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
lukaszpl
Mitsumaniak ..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
|
Wysłany: 16-10-2008, 18:02
|
|
|
To by znaczyło że u mnie coś nie tak, tylko gdzie szukać usterki? oświetlenie w bagażniku działa.
MoLi z tego co widzę po avatarku to masz chyba hatchbacka, może sedan ma inaczej?
Chodzi mi tylko o klapę bagażnika, reszta drzwi jest ok. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-11-2008, 13:14
|
|
|
Nie ma czujnika w sedanie, jak otworzę samochód pilotem, otwieram bagażnik i w nim grzebię, po kilkunastu sekundach centralny zamyka się samoczynnie. Nie zamknie się sam jeżeli otworzę na chwilę którekolwiek drzwi. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-11-2008, 13:16
|
|
|
no marcin jakto nie ma ?sprawdz czy na zamku w klapie sie przewod nie zesunal |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-11-2008, 13:45
|
|
|
Sprawdziłem jest i działa jak zatrzasnę zamek gaśnie światełko w bagażniku. Znalazłem za to w wiązce idącej po zwiasie przecięty na pół kabel zaizolowany, a do jego części idącej z klapy podłączony jest inny przewód niknący w lewym tylnym błotniku. Wydaje mi się że będe musiał wywalać jakieś badziewie
edit: Już wiem jakiś inteligent podłączał hak holowniczy,nie powiedziałbym, że jest to profesjonalne podłączenie. Co najśmieszniejsze to oryginalny hak Mitsubishi więc pewnie montowany w ASO |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
kamasxxx
Mitsumaniak Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 08-11-2009, 14:57
|
|
|
Witam odkopię stary temat ale mam podobny problem Lampka w sedanie nie chce się zapalać żarówka działa bo gdy dotknę metalu otaczającego pali się lecz nie gaśnie przy zamknięciu klapy
Kolejny problem tkwi w czujniku otwartych drzwi kierowcy gdzie taki mogę dostać bo coś czasem działa czasem nie przeczyściłem i myślałem że będzie dobrze ale niestety nie
Pozdro |
_________________ Renault 19 GTD ---> Mitsubishi Carisma GDI---> ??
 |
|
|
|
 |
Faraday
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 252 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 10-05-2010, 14:40
|
|
|
Ja mam inny problem... lampka zapala się po otwarciu tylnych drzwi. Przednie nie powodują zapalenia światełka. Myślę, że może mieć to związek z zainstalowanym alarmem... |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12-05-2010, 22:02
|
|
|
Faraday napisał/a: | Myślę, że może mieć to związek z zainstalowanym alarmem... |
Alarm nie powinien mieć nic do światełka. Może krańcówka Ci odmówiła współpracy i trzebaby było ją przeczyścić / wymienić. A kontrolka na licznikach zapala się od otwartych drzwi? |
|
|
|
 |
|