|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
grandis_niemcy |
Autor |
Wiadomość |
marcinboro
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2017, 21:49 grandis_niemcy
|
|
|
cześć,
W związku z powiększeniem się rodziny musiałem sprzedać Lancera... I w sumie myślałem, że to koniec przygody z Mitsu, ale przypomniałem sobie o Grandisie
Rozglądam się w Niemczech, ponieważ szukam benzyny, a w Polsce prawie same diesle.
Linki do dwóch aut w załączeniu:
https://www.mobile.de/pl/.../247504722.html
Tutaj cena trochę z kosmosu. Poza tym niepokoi Berlin, gdzie generalnie sprzedają słabe auta. Dziwna też ta książka serwisowa - po rosyjsku... Niemcy (a w sumie Turki) też potrafią kombinować.
https://www.mobile.de/pl/.../235816825.html
Ten drugi to Intense, trochę bidny w wyposażeniu.
Z góry dziękuję za Wasze opinie.
Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
BTV
Forumowicz
Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 144 Skąd: Puławy
|
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 31-07-2017, 21:52
|
|
|
Berlin , Berlinem....Słomczyn . Słomczynem....Ja kupiłem w Berlinie swojego od niemca 4 lata temu z przebjegiem 165 tyś, dziś ma 205 tyś... I właśnie założyłem gaz. Grandis jest fajnym , nieco "spartańsko " w środku wykonanym, ale solidnym autem. Według mnie można kupić i w Berlinie, tylko uważać od kogo. Bo jak szukałem swojego, to faktycznie nawet oferty prywatne okazały się od turasów i były zajechane. Taka slecyfika Berlina. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
marcinboro
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer
|
Wysłany: 02-08-2017, 20:20
|
|
|
Dzięki za Wasze uwagi.
Największy problem mam z ustaleniem ceny za auto, ponieważ Grandis jest dość rzadki i trudno o porównanie. W Polsce większość aut z allegro jest w cenie do 20.000 zł.
Z kolei w Niemczech na odwrót - ceny zaczynają się zasadniczo od 20.000.
Przykład tego z Berlina, cena wydaje się być przesadzona, ale jaka byłaby OK dla takiego auta ? |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 02-08-2017, 22:31
|
|
|
nie wiem skąd biorą te ceny w Polsce ,ale moim zdaniem cena za Grandisa powinna zaczynać się od 20 tys/zł.Jakiś czas temu nosiłem się z zamiarem sprzedania swojego grandka ,chciałem dołożyć i kupić Subaru Tribeca (strasznie na jarałem się na to auto ),ale jak zobaczyłem ceny Grandisa na polskich stronach ,to pomyślałem : chyba ich [edit] że będę za takie marne pieniądze sprzedawał dobre bezawaryjne auto i wyleczyłem się z Subaru i jeżdżę dalej Grandisem |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 03-08-2017, 06:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|