Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
grandis_niemcy
Autor Wiadomość
marcinboro 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2017, 21:49   grandis_niemcy

cześć,
W związku z powiększeniem się rodziny musiałem sprzedać Lancera... I w sumie myślałem, że to koniec przygody z Mitsu, ale przypomniałem sobie o Grandisie :D
Rozglądam się w Niemczech, ponieważ szukam benzyny, a w Polsce prawie same diesle.
Linki do dwóch aut w załączeniu:
https://www.mobile.de/pl/.../247504722.html
Tutaj cena trochę z kosmosu. Poza tym niepokoi Berlin, gdzie generalnie sprzedają słabe auta. Dziwna też ta książka serwisowa - po rosyjsku... Niemcy (a w sumie Turki) też potrafią kombinować.
https://www.mobile.de/pl/.../235816825.html
Ten drugi to Intense, trochę bidny w wyposażeniu.
Z góry dziękuję za Wasze opinie.
Pozdrawiam
Marcin

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 31-07-2017, 00:58   

Nie no, Berlin to jak Słomczyn, nawet gorzej, bo nie tylko Polaki kombinują tylko inne narodowości :) .

Polecam jak najbardziej wyjazd, ale dalej jedź.

- schadeautos.nl - ale tu dupnięte
- gaspedaal.nl - zbiorówka całego NL
- 2dehands.be - czyli Belgia

[ Dodano: 31-07-2017, 01:03 ]
Złoto: :)

https://www.schadeautos.n...rsoons/o/937136

[ Dodano: 31-07-2017, 01:05 ]
Reszta:

http://www.gaspedaal.nl/Mitsubishi/Grandis/?srt=df

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 31-07-2017, 21:52   

Berlin , Berlinem....Słomczyn . Słomczynem....Ja kupiłem w Berlinie swojego od niemca 4 lata temu z przebjegiem 165 tyś, dziś ma 205 tyś... I właśnie założyłem gaz. Grandis jest fajnym , nieco "spartańsko " w środku wykonanym, ale solidnym autem. Według mnie można kupić i w Berlinie, tylko uważać od kogo. Bo jak szukałem swojego, to faktycznie nawet oferty prywatne okazały się od turasów i były zajechane. Taka slecyfika Berlina.

marcinboro 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi lancer
Wysłany: 02-08-2017, 20:20   

Dzięki za Wasze uwagi.
Największy problem mam z ustaleniem ceny za auto, ponieważ Grandis jest dość rzadki i trudno o porównanie. W Polsce większość aut z allegro jest w cenie do 20.000 zł.
Z kolei w Niemczech na odwrót - ceny zaczynają się zasadniczo od 20.000.
Przykład tego z Berlina, cena wydaje się być przesadzona, ale jaka byłaby OK dla takiego auta ?

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 02-08-2017, 22:31   

nie wiem skąd biorą te ceny w Polsce ,ale moim zdaniem cena za Grandisa powinna zaczynać się od 20 tys/zł.Jakiś czas temu nosiłem się z zamiarem sprzedania swojego grandka ,chciałem dołożyć i kupić Subaru Tribeca (strasznie na jarałem się na to auto ),ale jak zobaczyłem ceny Grandisa na polskich stronach ,to pomyślałem : chyba ich [edit] że będę za takie marne pieniądze sprzedawał dobre bezawaryjne auto :) i wyleczyłem się z Subaru i jeżdżę dalej Grandisem ;)

Ostatnio zmieniony przez Bizi78 03-08-2017, 06:54, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu