|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:53 |
zamiana skrzyni 4wd na 2wd |
Autor |
Wiadomość |
Miki87
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2017, 11:44 zamiana skrzyni 4wd na 2wd
|
|
|
Witam wszystkich, jestem Michał i potrzebuje Waszej opinii i pomocy w temacie zamiany skrzyni biegów z 4wd na 2wd w Outlanderze 1. W moim Autim rozsypała się skrzynia i do tego sprzęgło też się wyślizgało. Po wyjęciu skrzyni wpadłem na pomysł żeby założyć zwykłą skrzynie 2wd od Lancera. Po wstępnym rozeznaniu Lancer ma taki sam silnik 2.0 więc teoretycznie skrzynia może pasować. Dochodzi jedynie kwestia półosiek i wpasowania ich w piastę.
Nie jest to praca na jedno popołudnie więc zanim popłynę w niepotrzebne koszty i robociznę chciałbym się Was spytać co Wy o tym myślicie? Czy macie już doświadczenie z takimi przeróbkami? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 04-07-2017, 17:59
|
|
|
Wpasowanie w piastę to nie jest problem - 4WD i 2WD mają takie same frezy
Nie jestem pewien, czy nie będziesz potrzebował koła zamahowego oprócz skrzyni i półosi. Co do półosi - nie mam pewności, czy nie muszą być z Outlandera (długość) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 10-07-2017, 22:36
|
|
|
Najlepiej zadzwoń do Japaneze, on rozbiera i składa te skrzynie z zamkniętymi oczami. Być może będzie też w stanie naprawić Twoją starą skrzynię, |
|
|
|
 |
|
|