Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
eagle talon VS eclipse - chrysler VS 4G63
Autor Wiadomość
CnEuHA3
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2006, 02:10   eagle talon VS eclipse - chrysler VS 4G63

witam jestem nowy choc forum przegladam i czytam wszystkie posty juz od dawna, w eclipse 2g jestem zakochany juz od paru dobrych lat ale niestety zawsze moglem tylko pomarzyc z powodu wiadomo jakiego, pracowalem ciezko odkladalem i oplacilo sie mam juz odlozone pieniadze teraz szukam tylko dobrego i w miare niedrogiego egzemplarza.Mam pytanie tzn. wiem ze eagle talon to po prostu nic innego jak amerykanska wersja eclipse ale czy rozni sie pozatym jeszcze czyms waznym ??? Wedlug mnie eagle talon jest mniej atrakcyjny szczegolnie chodzi mi tutaj o tyl ! Chodzi mi glownie o silnik wedlug wszystkich ten model z silnikiem chryslera gorszy, jak mozna rozpoznac i odroznic silnik chryslera od 4G63 ??? Czy jest jakas szczegolna roznica ??? Co sadzicie na temat tego eclipse http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80310922
Wiem ze to najbiedniejsza wersja RS ale to nie jest dla mnie wazne glownie interesuje mnie cena dlaczego tak niska ??? Pewnie po ostrych przejsciach ale mimo to cena jest atrakcyjna i do tego jeszcze sekwencja LPG :| wogole to w opisie jest napisane elektr. szyby a na zdjeciach bezczelnie jeszcze korby w dzrwiach widac :) i najwazniejsze co z silnikiem czy to chrysler czy 4G63 ??? Z gory wszystkim DZIEKUJE za wszelkie info??? POZDRAWIAM SERDECZNIE :wink:

OLO
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2006, 11:22   

Witaj,Na silniku 4G63 bedziesz mial napis MITSUBISHI,tak chyba najlatwiej rozpoznasz ,rozrzad ma po prawej stronie jak stoisz przed autem.Ten na tej stronie ktora podajesz to Chlysler.Bardzo duzo sie dowiesz na tej stronie http://www.mitsubishiklub.pl/forum/default.asp .Tylko uzywaj szukajki

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2006, 13:13   

Nie musisz szukać tak daleko -kliknij na ten link zobaczysz posty napisane przez MAC - to Ci sporo wyjaśni
Powodzenia

CnEuHA3
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2006, 17:01   

dzieki juz jestem troszke madrzejszy :) zauwazylem ze malo to ze rozrzad jest ustawiony po prawej wogole caly silnik jest bardziej po prawej stronie to jest japoniec 4G63 http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C771639 i cena tez japonska LOL, a powiedzcie mi jeszcze czy mozna jakos poznac z wygladu np. ten http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C713532
japan czy usa, bo tym jestem zainteresowany :> ? Ale wydaje mi sie ze to tez usa jak sprowadzony z szwajcarii :/ widze ze coraz ciezej jest znalezc tego 4G63 :( a mam jeszcze jedno pytanko czy wersje uturbione GSX i GST byly tez w wersji chryslera z turbina i 4G63 Turbo ??? Czy te juz wystepowaly tylko i wylacznie w tej oryginalnej 4G63 z turbinka ? Bo ja nie jestem przekonany do tego chryslera, nie ukrywajac wolalbym wersje GSX lub GST ale niestety jest dla mnie za droga :( a widze ze RS-a albo GS-a tez nie upoluje w dobrej cenie :/ POZDRAWIAM POGRĄZONY w SMUTKU.

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2006, 21:47   

http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C713532 <- to jest wersja europejska (widac po lusterkach i kierunkowskazach) a wiec ma silnik 4G63. wersja turbo wystepowala tylko z silnikami 4G63T

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 09-01-2006, 12:01   

A jak to jest z ABS amerykance chyba nie posiadaly tylko europejskie co?
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

CnEuHA3
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2006, 15:32   

Jak to jest w tymi dwoma silnikami, bo jak narazie to nie przeczytalem w zadnym poscie zeby ktos podal w miare racjonalne wyjasnienie dlaczego chrysler'owski jest gorszy od 4G63 ?! Jezeli chodzi o mnie to ja tez wolalbym japonski bo wogole nie mam przekoannia do niczego co amerykanskie oni zawsze twierdza ze we wszystkim sa najlepsi i wszystko co robia tez jest najlepsze- banda debili! Ale poprostu chcialbym sie dowiedziec dlaczego jest miedzy nimi taka roznica, no z tego co sie domyslam i z wlasnego doswiadczenia to napewno czesci do silnika chryslera sa napewno o wiele drozsze i mniej dostepne, czy rozrzad jest tez jakis inny niz w 4G63, a wogole jestem ciekaw ile kosztuje kompletny rozrzad, sam pasek pewnie nie drogo sa jakies rolki i napinacze, czy tylko jedna rolka prowadzaca jest ??? Jezeli chodzi o moc to ten japonski tez tylko slyszalem ze jest o wiele lepszy i dynamiczniejszy niz chrysler, ale moc obu tych silnikow jest taka sama??? Bo we wszystkich ogloszeniach jest inaczej kazdy wpisuje sobie ile chce jeden doda 2 konie drug odejmie a trzeci moze napisze prawde :/ jak jest naprawde i czy jezeli chce kupic wersje RS lub GS to naprawde lepiej szukac tylko z silnikiem 4G63 ???

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2006, 19:23   

po pierwsze zadaj sobie pytanie ile chcesz jeździć tym autem i ile z wypłaty możesz na nie przeznaczyć. nie ukrywajmy - te auta są drogie w utrzymaniu i eksploatacji. nawet jeśli cena zakupu jest relatywnie niska, to nie zmieni to faktu że rozrząd z kompletem rolek, napinaczy, paskiem i robocizną to będzie ok. 700-800 zł, że jeśli będziesz miał gaz w tym aucie, to będziesz MUSIAŁ założyć sekwencję, a i tak swoje spali.
ja osobiście nie pakowałbym się w eclipsa 2g CHCĄC nim jeździć jako jedynym samochodem bez 2-2,500 na rękę wypłaty...

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2006, 00:01   

O ile się nie myle Eclipse Boostera ma silnik Chryslera. Znaczy się blok ma chyba Chryslera 6-bolt a głowica jest z 2g 4G63T. To chyba jest taki zestaw ale nie jestem pewien, pogadaj z Boosterem :mrgreen:

Booster chyba też sam mówił ze silnik amerykański nie jest zły ale ja na twim miejscu poszukał bym 4G63 bo amerykanie to moze i kiedyś potrafili robić silniki ale V8 6.0l a za jednostki o małych pojemnościach lepiej niech się nie zabierają za robote bo mnie krew zalewa, ale to chyba nie tylko mnie. Nissan wypóścił super bryke a mianowicie 180SXa u nas znany jako 200SX a w stanach 240SX. Słyszałem opinie o tych trzech samochodach. Wersja japońska OK, wersja europejska OK. wersja usa no cóż można się na nią tylko wysrać :( albo zrobić swap na normalny silnik japoński.

Tak więc na tylko jednym przykładzie 200SXa radze ci, szukaj japońca.

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2006, 01:29   

silnik ma 4G63T tyle ze czesc ma z 1G a czesc z 2G... tzn. tak mi sie wydaje :D

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2006, 10:18   

No tak tak, własnie powiedziałem blok ma z 1g a głowica jest z 2g. Tylko nie pamiętam czy wszystko jest z 4G63T czy częściowo z chryslera. Pamiętam że w wywiadzie coś wspominał o silniku chryslera ale juz nie pamiętam co dokładnie mówił.

ChiKenn
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2006, 15:33   

no wlasnie mi sie wydaje ze wszystko jest z 4G63T, dlatego tez Cie poprawilem :)

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2006, 21:53   

A no tak :P

Ale jestem prawie pewien że w tym wywiadzie z tvn turbo Booster coś wspominał o silniku chryslera.

No mniejsza z tym. Japoński lepszy to jest najważniejsze :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-01-2006, 02:15   

Ma 4G63T głowicę z 7 bolt blok z 6 bolt.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2006, 03:24   

A jednak, ale nie minąłem się dużo z prawdą :wink:

Odpowiedz do tematu