|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak wysoko Pajero powinno stać? (to lift or not to lift) |
Autor |
Wiadomość |
mpzajac
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III, 3.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2017, 15:35 Jak wysoko Pajero powinno stać? (to lift or not to lift)
|
|
|
Koledzy i koleżanki,
Właśnie wróciłem z wakacji w Armenii. Pajero spisało się bardzo dzielnie zarówno jako samochód w teren jak i rodzinne kombi do przemierzania tysięcy kilometrów asfaltów. Niestety, kilka razy dało się odczuć, że moje Pajero potrzebowałoby kilka centymetrów prześwitu więcej.
Pajero stoi tak (bez bagażu, bez ludzi, bez tylnych siedzeń):
i tu moje pytanie -- czy nie powinno ono stać wyżej? Czy nie siadły mi trochę sprężyny ze starości/przebiegu? Patrzę na dolną linię bocznego progu -- czy ona nie powinna wypadać powyżej środka kół, a nie jak u mnie na wysokości dolnych śrub felgi? Zastanawiam się, czy podniesienie mojego Pajero wymaga zestawu liftującego, czy wystarczy wymiana sprężyn na nowe, mniej oklapłe.
Widziałem w ofercie e-pajero sprężyny wzmacniane od Carmontu. I tak się zastanawiam -- najwięcej jeżdżę Pajero w zestawieniu - 2 osoby + ca. 250kg bagażu (ale bez tylnych kanap, więc pewnie należałoby napisać 2 osoby + 170kg bagażu) -- czy takie zestawienie powinno jeździć na zwykłych sprężynach, czy już raczej pomyśleć o wzmocnionych?
Pozdrawiam
Michał |
|
|
|
 |
|
|