[II 2.4 MIVEC] Zmiana radia Rocford Fosgate na nawigację And |
Autor |
Wiadomość |
rychoo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander, 2,4, CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2018, 20:37 [II 2.4 MIVEC] Zmiana radia Rocford Fosgate na nawigację And
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Posiadam Mitsubishi Outlander 2,4 z CVT z 2011 roku.
Ostatnio wymieniłem w nim fabryczne radio Rocford Fosgate na nawigację z Android. Nie znalazłem filmu z taką zamianą, dlatego postanowiłem nagrać film instruktażowy. Mam nadzieję, że pomogę osobom które przymierzają się do takiego przedsięwzięcia. Polecam, bo naprawdę warto. Znacznie zwiększył się komfort użytkowania auta, że o wyglądzie nie wspomnę
Uprzedzając pytania, navi kupiłem na AliExpress za połowę ceny Polskich ofert. Ekran 9 cali IPS, 2 GB RAM, 32 GB ROM, 8-rdzeniowy procesor, system Android 8,1. Sterowanie w kierownicy, możliwość podłączenia kamery cofania, rejestratora jazdy, monitorów w zagłówkach. Możliwość ściągnięcia dowolnego programu, czy nawigacji ze Sklepu Play. Oczywiście Bluetooth i internet przez WiFi Direct.
Link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=lsV0TDDyEjs
Link do sklepu: https://www.aliexpress.co....1e545a5amsAxvX |
|
|
|
 |
miburzawa
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 26-09-2018, 09:02
|
|
|
genialny poradnik! wrócę z wakacji to zamówię sobie wraz z kamera cofania. dzięki |
|
|
|
 |
lucano
Forumowicz
|
Wysłany: 26-09-2018, 09:26
|
|
|
Super wreszcie ktoś to zrobił. Szkoda tylko że nie słychać było co mówisz co za przewody ciągnąłeś. Anteny GSM i GPS? |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 26-09-2018, 11:21
|
|
|
mialem podobne radio
ale uzywajac przez jakis czas doszedlem do wniosku ze regulacja glosnosci powinna byc jednak reczna (na potencjometrze)
niestety pekl mi dotyk w nim u musialem radio wyrzucic (nigdzie nie znalazlem dotyku do tego radia)
no i u mnie problem jest z interfejsem CanBus bo mam orginalne radio 2DIN |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
lucano
Forumowicz
|
Wysłany: 26-09-2018, 11:46
|
|
|
Samoczynnie pękł ten dotyk? Obawiałem się takiej sytuacji i zastanawiałem co wtedy zrobić? Czy da się to gdzieś naprawić? Teraz już wiem że będzie fajnie do pierwszej usterki. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 26-09-2018, 15:58
|
|
|
nie da sie naprawic
to tak jak by szyba pekla a w niej sa sciezki
ogolnie wyswietlacz dziala bo to nastepny ekran a na nim jest ekran dotykowy wlasnie
szukalem juz wszedzie ale nie idzie dostac |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
kazik70
Forumowicz

Auto: Outlander II GT 3.0 V6 2011r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 05-10-2018, 10:59
|
|
|
Dzięki za film, podobny model miałem upatrzony, a może identyczny tylko z większą ilością ramu. Jak to chodzi? Płaciłeś jakieś cła?
A z szybką trzeba do chińczyka pisać, pewnie może sprzedać sam ekran. |
|
|
|
 |
rychoo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-10-2018, 20:10
|
|
|
Chodzi dobrze. Ekran reaguje żwawo, bez zacięć.
Całość kosztowała mnie +-1250 PLN, w tym kamera cofania w miejsce oryginalnego wycięcia i cło (137 zł.) Planuję jeszcze dokupić rejestrator jazdy podłączony radionawigacji i na stałe do zasilania pojazdu: https://s.click.aliexpress.com/e/EB5VxVO |
|
|
|
 |
Markymark
Forumowicz Nowy Adept
Auto: Outlander II, benz 2.0 z 2012
|
Wysłany: 11-10-2018, 10:43
|
|
|
A ja sie pochwale że wymieniłem chińczyka na oryginalne MMCS W12 dzięki koledze Tokyo i jestem zadowolony, jakość dżwięku na fabrycznym Rockford jest o wiele lepsza. Co prawda MMCS ma swoje ogranicznia w stosunku do audio z Androidem ale pod kątem tonacji i dynamiki dźwięku ten zestaw fabryczny gra chyba lepiej |
_________________ Tylko Made in Japan |
|
|
|
 |
rychoo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2018, 11:24
|
|
|
Nie jestem audiofilem, ale jak uruchomiłem to radio z Androidem to zaskoczyła mnie właśnie wyrazistość audio. Być może jest to subiektywne odczucie, ale jestem pewien, że ten zestaw również gra lepiej od Rocford'a. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 11-10-2018, 13:52
|
|
|
miałem dokładnie takie same wrażenia - cały Rockford dopiero po podłączeniu chińczyka nabrał głębi dźwięku |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
kazik70
Forumowicz

Auto: Outlander II GT 3.0 V6 2011r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 10-11-2018, 19:56
|
|
|
Trochę użytkujesz już to radyjko, jak się sprawuje? Dostrzegasz jakieś wady? |
|
|
|
 |
Potargany
Forumowicz Potargany
Auto: Outlander 2.0 DID 2010'

|
Wysłany: 27-02-2020, 19:32
|
|
|
Przepraszam że odświeżam starego kotleta ale mam pytanie do rezona
Cytat: | miałem dokładnie takie same wrażenia - cały Rockford dopiero po podłączeniu chińczyka nabrał głębi dźwięku |
i rychoo
rychoo napisał/a: | Nie jestem audiofilem, ale jak uruchomiłem to radio z Androidem to zaskoczyła mnie właśnie wyrazistość audio. Być może jest to subiektywne odczucie, ale jestem pewien, że ten zestaw również gra lepiej od Rocford'a. |
jak po dwuch lata użytkowania się sprawuje, czy dalej jesteście zadowoleni i czy kupiliście te radia z linku wyżej czy jakieś inne ? |
|
|
|
 |
|