|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem po wymianie rozrzadu |
Autor |
Wiadomość |
cavemann [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 11:29 problem po wymianie rozrzadu
|
|
|
panowie wymieniłem rozrzad ale poszlo cos nie tak. samochud nie odpala jak powinien jesli odpali podbija obroty do 3 tys i gasnie od razu pewnie pompa źle ustawiona niby jest ustawiona jak powinna. moze wie ktos co jest nie tak
z góry dziekuje za odpowiedz
niiby wszystko jest ustawione jak powinno według oznaczen i ponaddto podane punkty na opakowaniu paska zgadzaja sie z miejscami na silniku,bloku |
Ostatnio zmieniony przez cavemann 30-03-2008, 13:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-03-2008, 12:49
|
|
|
Może byś tak jeszcze napisał albo przynajmniej ustawił sobie w profilu jaki masz dokładnie model Carismy i z jakim silnikiem...
Kto ci ten rozrząd robił? Mechanik jakiś czy sam dłubałeś? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
adamk4 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 14:08
|
|
|
Sam robił. Rozerwał sie mu pasek. Wygląda na to ze mogla paść pompa??? |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 30-03-2008, 14:09
|
|
|
może warto sprawdzic czy rozrząd jest dobrze założony. jak u mnie mechanik wymienił rozrząd to na drugi dzien musiałem sam poprawiac bo na wale był przestawiony o jeden ząbek. na nowym pasku rozrządu są pomocnicze znaki ustawcze i dzięki nim szybko udało mi sie rozwiazac problem. pozdro |
|
|
|
 |
cavemann [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 15:31
|
|
|
pasek sie nierozerwał do końca w czasie jazdy zauwarzyłem ze cos sie dzieje spokojnie dojechalem do domu odstawiłem auto , pasek jest raczej dobrze musze sie teraz przyjzec czy jednak jeden zabek czasami tam nie jest za daleko gdzies
[ Dodano: 03-04-2008, 09:32 ]
witam ponownie sprawa ma się tak mianowicie pompa źle ustawiona. rozrzad zalozyłem ustawiłem tak jak powinno być wedł€g znakow znaki na pasku też się zgadzały niby wszystko ok, a samochud nie chodzi wszyscy mechanicy mina zdziwiona bo mósi to działac aż w końcu załatwiłem numer do jednego mechanika i powiedział mi abym koło na pompie odwrócił o 180 stopni poszedłem odwróciłem i autko odpaliło od razu.
sama wymiana rozrzadu jest prosta ,jesli sie wszystko oznaczy przed ściągnięciem paska to już w ogóle, ale dlaczego pompa ma być o 180 stopni odwrocona od miejsca gdzie podaja w Autodat i na pasku i opakowaniu od paska, pytałem sie tego mechanik a on mi powiedział ze jesli chodzi to dobrze i tyle |
|
|
|
 |
|
|