|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] odpala po chwili |
Autor |
Wiadomość |
Mike87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 68 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-08-2017, 21:29 [3.2 DID] odpala po chwili
|
|
|
Witam, problem mam od 3-4 dni, po przekręceniu kluczyków auto odpala po 2-3 sekundach.
W ASO był podpinany komputer i żadnych błędów nie wykrył. Mam skrzynię w automacie.
Bak oraz rurę wlewową i inne dodatki wymieniłem 2 miesiące temu, również zawór EGR.
Rozrusznik kręci powoli i auto odpala jak jest zimne szybciej w stosunku jak silnik jest nagrzany ale i tak nie momentalnie jak to zawsze było. Żadna kontrolka się nie świeci.Z tego co zauważyłem raz po odpaleniu silnika w ASO dość mocno zakopciło z układu wydechowego.
Akumulatory mimo że mają 4 lata są w dobrej kondycji, były sprawdzane wczoraj w odpowiednim serwisie. A do tego mechanik podpiął nowe akumulatory i auto tak samo odpala.
Alternator przeszedł regenerację miesiąc temu, tak więc było również sprawdzone napięcie ładowania i jest wzorowe.
Czy to początki pompy wtryskowej? |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 11-08-2017, 10:09 Re: odpala po chwili
|
|
|
Mike87 napisał/a: | Witam, problem mam od 3-4 dni, po przekręceniu kluczyków auto odpala po 2-3 sekundach.
W ASO był podpinany komputer i żadnych błędów nie wykrył. Mam skrzynię w automacie.
Bak oraz rurę wlewową i inne dodatki wymieniłem 2 miesiące temu, również zawór EGR.
Rozrusznik kręci powoli i auto odpala jak jest zimne szybciej w stosunku jak silnik jest nagrzany ale i tak nie momentalnie jak to zawsze było. Żadna kontrolka się nie świeci.Z tego co zauważyłem raz po odpaleniu silnika w ASO dość mocno zakopciło z układu wydechowego.
Akumulatory mimo że mają 4 lata są w dobrej kondycji, były sprawdzane wczoraj w odpowiednim serwisie. A do tego mechanik podpiął nowe akumulatory i auto tak samo odpala.
Alternator przeszedł regenerację miesiąc temu, tak więc było również sprawdzone napięcie ładowania i jest wzorowe.
zacznij od wymiany rozrusznika. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DiD 2004 Long E20
|
Wysłany: 11-08-2017, 18:28 Re: odpala po chwili
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Mike87 napisał/a: | Witam, problem mam od 3-4 dni, po przekręceniu kluczyków auto odpala po 2-3 sekundach.
zacznij od wymiany rozrusznika. |
Nie bede wychodzil przed Zbyszka ale u mnie objawy byly identyko-trzeba bylo regenerowac rozrusznik /szczotki, szlif komutatora chyba i moze cos w bendiksie-ale to juz na zapas/. |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
Mike87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 68 Skąd: Wrocław
|