Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:52 |
Repeaturki tylnego nadkola? |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 01-08-2016, 23:56 Repeaturki tylnego nadkola?
|
|
|
Rude zżarło, a myjka dokończyła dzieła zniszczenia aż pojawiły się dziury.
Szukałem dedykowanych, ale jakby nie produkowali. Czy może ktoś zna źródło czegoś dedykowanego, lub zamiennika od innego samochodu?
Optycznie na zdjęciach podobny profil ma Honda Civic 5g |
|
|
|
 |
Ambroży
Forumowicz Ambroży
Auto: Outlander I 2006 2.0
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2016 Posty: 35 Skąd: ŁOMIANKI
|
Wysłany: 05-08-2016, 22:23
|
|
|
Z dedykowanymi to podejrzewam, że będzie kłopot. Jak dysponujesz czasem i sprzętem (migomat, kantówka, młotek, wiertarka) to jesteś w stanie sam dorobić ranty. Myślę, że czas podobny jak adaptacja tych z hondy. https://www.youtube.com/user/ascarissuis tutaj masz gościa który stara się wytłumaczyć sporo prac przy naprawie korozji. Poszukam jeszcze gotowców w poniedziałek po hurtowniach do których mam dostęp w pracy, ale słabo to widzę, skoro internetowe katalogi milczą. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 06-08-2016, 01:23
|
|
|
Ambroży napisał/a: | Z dedykowanymi to podejrzewam, że będzie kłopot. Jak dysponujesz czasem i sprzętem (migomat, kantówka, młotek, wiertarka) to jesteś w stanie sam dorobić ranty. | Niestety nie mam sprzętu żeby to zrobić samemu a mój blacharz twierdzi że on nie bawi się w dorabianie całości, bo kosztuje to dużo roboty a po roku i tak wychodzi rude.
Ambroży napisał/a: | Poszukam jeszcze gotowców w poniedziałek po hurtowniach do których mam dostęp w pracy, ale słabo to widzę, skoro internetowe katalogi milczą. | W sumie jakbyś mi nawet podesłał choćby nazwy producentów którzy udostępniają katalogi ze zdjęciami albo namiar na hurtownie w woj Łódzkim gdzie mają duży wybór żeby podjechać i coś dopasować to by mi bardzo pomogło. |
|
|
|
 |
Ambroży
Forumowicz Ambroży
Auto: Outlander I 2006 2.0
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2016 Posty: 35 Skąd: ŁOMIANKI
|
Wysłany: 12-08-2016, 18:43
|
|
|
Tak jak myślałem nic nie znalazłem. Co do hurtowni to w sieciowkach nikt nie pozwoli wejść na magazyn i oglądać. Najwięcej tego typu części ma Polcar ale chyba w twoich okolicach nie ma. W Łodzi jest bhmd. Powinni coś pomóc. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 12-08-2016, 20:05
|
|
|
W Łodzi chyba jest jeszcze motoneo (grupa 4cars). |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 15-08-2016, 00:41
|
|
|
Ambroży napisał/a: | Tak jak myślałem nic nie znalazłem. Co do hurtowni to w sieciowkach nikt nie pozwoli wejść na magazyn i oglądać. Najwięcej tego typu części ma Polcar ale chyba w twoich okolicach nie ma. W Łodzi jest bhmd. Powinni coś pomóc. | Sprawdzę jeszcze to BHMD, na własną rękę znalazłem firmę EDPOL, dzwoniłem i co ciekawe podobno u nich "to normalne" że blacharze szukają sobie na magazynie. Proszę tylko żeby zrobić szablon nadkola na papierze być w godzinach kiedy jest pełna obsada pracowników, to zawsze się znajdzie ktoś żeby pójść z klientem na magazynie. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 15-08-2016, 03:06
|
|
|
elektryk napisał/a: | na własną rękę znalazłem firmę EDPOL, dzwoniłem i co ciekawe podobno u nich "to normalne" że blacharze szukają sobie na magazynie. |
Wiadomo że mechanicy, blacharze mają inne fora w sklepach niż zwykły detaliczny kupiec . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 15-08-2016, 15:08
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | elektryk napisał/a: | na własną rękę znalazłem firmę EDPOL, dzwoniłem i co ciekawe podobno u nich "to normalne" że blacharze szukają sobie na magazynie. |
Wiadomo że mechanicy, blacharze mają inne fora w sklepach niż zwykły detaliczny kupiec . | Tak czy siak to jest kwestia polityki sklepu, miło że mają towar na miejscu i razem z pracownikiem można wejść na magazyn. |
|
|
|
 |
szfenks
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I 2003 2.0 136km 4WD
|
Wysłany: 22-10-2017, 17:43
|
|
|
Odświeżam,
czy komuś udało się podpasować do Outka błotniki/nadkola od innego samochodu?? |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|