|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Bład SRS |
Autor |
Wiadomość |
typniepokorny86
Nowy Forumowicz
Auto: Shogun Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2023, 00:51 [3.0 V6] Bład SRS
|
|
|
Witam,
zaświeciła mi się kontrolka SRS.
Znajomy odczytał błędy (auto comem - przez jakiś inny model mitsubischi).
Został odczytany błąd:
14 - czujnik przyspieszenia
-obecny
Błąd dało się skasować. Kontrolka po włączeniu zapłonu gasła, choć wydaje mi się że świeciła się dłużej niż wcześniej, na pewno dłużej od innych kontrolek.
Niestety dzisiaj znów zapaliła się na stałe.
Pytanie, gdzie szukać, co szukać,..
Z tego co wyczytałem z jakiegoś manuala, to błąd 14 oznacza usterkę: Analog G-sensor, a co za tym idzie usterkę całego modułu SRS-ECU.
Pytanie, czy można wierzyć innemu testerowi niż MUT?
Pytanie drugie, czy może to być coś na kablach, stykach czy jednak moduł?
Pytanie trzecie, czy wystarczy wymienić moduł, czy trzeba jeszcze coś programować (poza ewentualnym kasowaniem błędów)?
Pytanie czwarte, czy jak mam anglika, to jest jakiś rozdział w tych modułach na tzw. Europę i Anglię?
Dodatkowo, nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego, na 2L miga kontrolka napędów, oraz przy odpuszczeniu gazu, jeździe na luzie i hamowaniu zapala się ABS. |
|
|
|
|
 |
|
|