|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer Inform? Not anymore! |
Autor |
Wiadomość |
Vashet
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer '09 1.8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Gru 2016 Posty: 18 Skąd: Biegun Polarny
|
Wysłany: 28-09-2018, 13:45 Lancer Inform? Not anymore!
|
|
|
Hej,
Historia samochodu o tyle ciekawa, że właściwie sam go wybrałem blisko 10 lat temu, tyle że dla wujka. Szukał wtedy sedana na kilka najbliższych lat. Po objechaniu kilku salonów Mitsu było bezkonkurencyjne: Rewelacyjny wygląd, wyśmienite wyposażenie, cena bardzo przystępna no i ta chwalona japońska jakość, decyzja o zakupie padła błyskawicznie.
Ok. rok temu wujek zaczął szukać nowego SUV'a i tak samochód trafił do mnie. Golutenki Inform, jakim go fabryka stworzyła jednak to mi nie przeszkadzało. Najważniejsza dla mnie była buda (sedan mi leży dużo bardziej niż sportback), oraz silnik 1.8.
Samochód z pewnego źródła, zadbany, bezwypadkowy, przebieg prawdziwy, cena promocyjna - kto by nie skorzystał
Po roku użytkowania przyszedł czas na drobne zmiany. Wiedziałem że w tej budzie jest potencjał, potrzeba tylko dołożyć kilka zabawek.
Etap1
Na pokład trafiły:
- Koła OEM Mitsu 18' - 215/45
- Dokładki przód
- Progi
- Sprężyny HR -35/20mm
- Wydech podwójny Ulter
- Tablica na bok (EVO Style)
Etap2 (plany)
- lotka na klape (ta najmniejsza listewka)
- lampy czarne z EVO albo LED
- dyfuzor na tył
Stock (jaki Inform jest, każdy widzi )
 |
Ostatnio zmieniony przez Vashet 28-09-2018, 13:52, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Vashet
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2018, 13:46
|
|
|
Etap 1
 |
|
|
|
 |
vrangsinn
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 522 Skąd: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 28-09-2018, 15:00
|
|
|
piękny...po tych zmianach inne auto...a niby małe detale...ja tam szukam aktualnie sportbacka dla żony... |
_________________ Jazda samochodem to dla mnie frajda...
Galant to nie tylko samochód to pewien styl bycia... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21935 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-09-2018, 20:09
|
|
|
Po zmianach wygląda przepięknie. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 28-09-2018, 20:12
|
|
|
Dyfuzor zdecydowanie poprawi wygląd tyłu, bo na mój gust teraz końcówki wydechu na zdjęciach zbyt wystają z auta i się z nim "nie zlewają". Wydaje mi się, że trochę ciemniejsza szyba też by dodała uroku |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Vashet
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2018, 20:52
|
|
|
vrangsinn napisał/a: | piękny...po tych zmianach inne auto...a niby małe detale...ja tam szukam aktualnie sportbacka dla żony... |
Dzięki i powodzonka. Może jednak sedan?
Hugo napisał/a: | Po zmianach wygląda przepięknie. |
Dzięki
HUGIO napisał/a: | Dyfuzor zdecydowanie poprawi wygląd tyłu, bo na mój gust teraz końcówki wydechu na zdjęciach zbyt wystają z auta i się z nim "nie zlewają". Wydaje mi się, że trochę ciemniejsza szyba też by dodała uroku |
Zgadzam się w zupełności, tak naprawdę to dyfuzor już dawno trafiłby na pokład gdyby nie fakt że od pół roku nie ma nowej dostawy (wojtmar).
Co do końcówek to wyczytałem przed montażem że ulter standardowo wystaje 'za mocno'. Jak go odbierałem to byłem w szoku że aż tyle, ale pojeździłem kilka dni i już było oki (docelowo chcę zobaczyć jak się to skomponuje z dyfem i wtedy ewentualnie przyciąć). |
|
|
|
 |
|
|