Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer Inform? Not anymore!
Autor Wiadomość
Vashet 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer '09 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2018, 13:45   Lancer Inform? Not anymore!

Hej,

Historia samochodu o tyle ciekawa, że właściwie sam go wybrałem blisko 10 lat temu, tyle że dla wujka. Szukał wtedy sedana na kilka najbliższych lat. Po objechaniu kilku salonów Mitsu było bezkonkurencyjne: Rewelacyjny wygląd, wyśmienite wyposażenie, cena bardzo przystępna no i ta chwalona japońska jakość, decyzja o zakupie padła błyskawicznie.

Ok. rok temu wujek zaczął szukać nowego SUV'a i tak samochód trafił do mnie. Golutenki Inform, jakim go fabryka stworzyła :mrgreen: jednak to mi nie przeszkadzało. Najważniejsza dla mnie była buda (sedan mi leży dużo bardziej niż sportback), oraz silnik 1.8.
Samochód z pewnego źródła, zadbany, bezwypadkowy, przebieg prawdziwy, cena promocyjna - kto by nie skorzystał 8)

Po roku użytkowania przyszedł czas na drobne zmiany. Wiedziałem że w tej budzie jest potencjał, potrzeba tylko dołożyć kilka zabawek.

Etap1
Na pokład trafiły:
- Koła OEM Mitsu 18' - 215/45
- Dokładki przód
- Progi
- Sprężyny HR -35/20mm
- Wydech podwójny Ulter
- Tablica na bok (EVO Style)

Etap2 (plany)
- lotka na klape (ta najmniejsza listewka)
- lampy czarne z EVO albo LED
- dyfuzor na tył

Stock (jaki Inform jest, każdy widzi :P )

Ostatnio zmieniony przez Vashet 28-09-2018, 13:52, w całości zmieniany 3 razy  

Vashet 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-09-2018, 13:46   

Etap 1

vrangsinn 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6
Wysłany: 28-09-2018, 15:00   

piękny...po tych zmianach inne auto...a niby małe detale...ja tam szukam aktualnie sportbacka dla żony... :roll:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-09-2018, 20:09   

Po zmianach wygląda przepięknie.

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 28-09-2018, 20:12   

Dyfuzor zdecydowanie poprawi wygląd tyłu, bo na mój gust teraz końcówki wydechu na zdjęciach zbyt wystają z auta i się z nim "nie zlewają". Wydaje mi się, że trochę ciemniejsza szyba też by dodała uroku ;)

Vashet 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-09-2018, 20:52   

vrangsinn napisał/a:
piękny...po tych zmianach inne auto...a niby małe detale...ja tam szukam aktualnie sportbacka dla żony...

Dzięki i powodzonka. Może jednak sedan? :twisted:

Hugo napisał/a:
Po zmianach wygląda przepięknie.

Dzięki :)

HUGIO napisał/a:
Dyfuzor zdecydowanie poprawi wygląd tyłu, bo na mój gust teraz końcówki wydechu na zdjęciach zbyt wystają z auta i się z nim "nie zlewają". Wydaje mi się, że trochę ciemniejsza szyba też by dodała uroku

Zgadzam się w zupełności, tak naprawdę to dyfuzor już dawno trafiłby na pokład gdyby nie fakt że od pół roku nie ma nowej dostawy (wojtmar).
Co do końcówek to wyczytałem przed montażem że ulter standardowo wystaje 'za mocno'. Jak go odbierałem to byłem w szoku że aż tyle, ale pojeździłem kilka dni i już było oki (docelowo chcę zobaczyć jak się to skomponuje z dyfem i wtedy ewentualnie przyciąć).

Odpowiedz do tematu