Przesunięty przez: mkm 24-11-2009, 01:57 |
Zaślepki listwy dachowej - Lancer CYxA |
Autor |
Wiadomość |
Mati81
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2009, 20:55 Zaślepki listwy dachowej - Lancer CYxA
|
|
|
Witam,
Mam pytanko do wiedzących . Dzisiaj spotkała mnie tragedia ... jadąc autostradą zwiało mi zaślepkę z listwy dachowej (tą którą się ściąga aby zamontować bagażnik na dachu). Zastanawiam się, czy można takie coś kupić, czy też trzeba cały komplet łącznie z listwą kupić (jeżeli tak to gdzie - oprócz ASO, gdzie pewnie będą chcieli cały komplet mi opchnąć) W sumie pierdoła - ale wkurza taki brak szczególnie w nowym samochodzie.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez tyku 02-09-2015, 14:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1929 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:23
|
|
|
W ASO możesz kupić pojedynczo.
Po 130 zł za sztukę |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 09-04-2009, 22:07
|
|
|
No to odpowiadam też.
Zaślepa kosztuje w ASO 130 szt do kupienia pojedyńczo.
Mi też zwiało ale prawdopodobnie na myjni ręcznej. Wszystko wskazuje na to, że jak ktoś przy tym gmera i nie załozy tego dobrze na swoje miejsce to ją straci. Tak było pradopodobnie w moim przypadku, przyznaję sie bez bicia Niestety należy to dziadostwo sprawdzić czy dobrze wskoczyło.
Z tego co widziałem w jednym hamerykańcu z komisu takiego problemu nie było bo nie było otworów montażowych. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Mati81
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-04-2009, 22:37
|
|
|
Heh Ty przynajmniej gmerałeś - a ja nic nie robiłem. Musiała być źle założona albo jakaś feralna (w sumie na myjni też mogła mi się poluzować). Myślałem że za taki kawałek tworzywa to max 50 zeta będzie. Mają takie pierdołki w Aso od ręki, czy muszą sprowadzać ? |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 09-04-2009, 22:39
|
|
|
Raczej tsza czekać, raqptem tydzień moze dwa. Z tym że ja zamawiałem w Białym i po prostu nie chciało mi sie lecieć po kawałek plastyku. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 09-04-2009, 22:55
|
|
|
Podobno w niektóre autka mogą mieć wtopioną linkę z możliwością odpięcia od samochodu. Takie sugestie słyszałem w serwisie jak zgłaszałem to do reklamacji ale nie byli tego pewni. Szkoda że nie chciałem się znimi sprzeczać co do prawdopodobieństwa utraty w czasie jazdy bez winy własnej. Może ktoś to sprawdzi. Ja swoje przykleiłem na odrobinę kleju kontaktowego od strony nawietrznej. |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 09-04-2009, 23:28
|
|
|
Trik napisał/a: | Podobno w niektóre autka mogą mieć wtopioną linkę z możliwością odpięcia od samochodu. Takie sugestie słyszałem w serwisie jak zgłaszałem to do reklamacji ale nie byli tego pewni. Szkoda że nie chciałem się znimi sprzeczać co do prawdopodobieństwa utraty w czasie jazdy bez winy własnej. Może ktoś to sprawdzi. Ja swoje przykleiłem na odrobinę kleju kontaktowego od strony nawietrznej. |
Mnie w czasie wydawania auta sprzedawca uprzedził, że lubią spadać, dlatego po przyjeździe do domu przykleiłem je taśmą dwustronną. Moje ASO sprzedaje je w komplecie za 600 zeta |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 09-04-2009, 23:32
|
|
|
No to jeszcze dorabiają. Ja dostałem po rabacie (grafix) dla MM po 123,5/szt.
Po za tym jak uprzedził (szkoda że nie na piśmie ) że lubieją spadać to teraz niech wydaje z rabatem 50% |
|
|
|
 |
Mati81
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-04-2009, 08:52
|
|
|
mazin napisał/a: | Trik napisał/a: | Podobno w niektóre autka mogą mieć wtopioną linkę z możliwością odpięcia od samochodu. Takie sugestie słyszałem w serwisie jak zgłaszałem to do reklamacji ale nie byli tego pewni. Szkoda że nie chciałem się znimi sprzeczać co do prawdopodobieństwa utraty w czasie jazdy bez winy własnej. Może ktoś to sprawdzi. Ja swoje przykleiłem na odrobinę kleju kontaktowego od strony nawietrznej. |
Mnie w czasie wydawania auta sprzedawca uprzedził, że lubią spadać, dlatego po przyjeździe do domu przykleiłem je taśmą dwustronną. Moje ASO sprzedaje je w komplecie za 600 zeta |
Ciekawe ile całe listwy kosztują - skoro za cztery kawałki plastiku 600 zeta chcą. W sumie to można z jakiegoś innego samochodu coś wykombinować, bo te nasze zaślepki niczym szczególnym się nie wyróżniają. Co do klejenia to wg mnie przesada, co jeszcze mamy przykleić aby w trasie nie zgubić (!!!). |
|
|
|
 |
ElemenT
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
|
Wysłany: 10-04-2009, 09:10
|
|
|
kurde, ostra przesada
jak diler ostrzega, że spadają, to sami wiedzą, że jest taki problem i skoro same mogą odpaść to zostały źle zrobione, z wadą !
odpadają przy większej prędkości bo duży powiew, ale ten samochód ma katalogowo chyba 200km/h i przy tych 200 nie ma prawa nic odpaść ! |
_________________ ******* |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-04-2009, 10:06
|
|
|
ElemenT napisał/a: | przy tych 200 nie ma prawa nic odpaść ! | a jednak
Sam fakt przyznania ASO jak pisałeś jest powodem do tego aby wyciągnąć to od nich za FREE a nie za 130-150zł |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
martin344 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2009, 10:45
|
|
|
Oczywiście ,ze powinni Ci to zrobić w ramach gwarancji, a nawet powiem więcej powinni Ci to zrobic w celu ratowania wizerunku nowego Lancera, no bo ja rozumie ,że lakier odpada(z ekologami nie wygrasz), ale zeby w czasie jazdy odpadały częsci to juz lekka przesada, zagraza to takze innym uzytkownikom drogi. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 13-04-2009, 09:22
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Zgodnie z prawem w PL nie możesz jechac szybciej niz 130km/h więc problem nie dotyczy terytorium naszego kraju. |
Wydaje mi się że jednak dotyczy naszego kraju. Mi to cóś odpadło przy prędkościach rzędu 80-110km/h |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 13-04-2009, 13:33
|
|
|
Panowie - mój wpis o predkości był żartem natomiast to co napisałem o dilerze smutną prawdą. On wie, natomiast tak długo jak nie zostanie opracowana procedura serwisowa, lub nie dostanie innej części na zamianę z tą wypadającą to nic nie zrobi. Może Wam TYLKO sprzedać listwę.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-04-2009, 15:38
|
|
|
Hubeeert - pewnie masz rację, ale już widzę jak powstanie akcje serwisowa związana z wymianą zaślepek Prędzej na przeglądach podkleją ją taśmą 2 stroną.... Nie róbcie z igły widły.
Krzychu |
|
|
|
 |
|