Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
24-11-2009, 01:57
Zaślepki listwy dachowej - Lancer CYxA
Autor Wiadomość
Mati81 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-04-2009, 20:55   Zaślepki listwy dachowej - Lancer CYxA

Witam,
Mam pytanko do wiedzących :) . Dzisiaj spotkała mnie tragedia :) ... jadąc autostradą zwiało mi zaślepkę z listwy dachowej (tą którą się ściąga aby zamontować bagażnik na dachu). Zastanawiam się, czy można takie coś kupić, czy też trzeba cały komplet łącznie z listwą kupić (jeżeli tak to gdzie - oprócz ASO, gdzie pewnie będą chcieli cały komplet mi opchnąć) W sumie pierdoła - ale wkurza taki brak szczególnie w nowym samochodzie.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez tyku 02-09-2015, 14:31, w całości zmieniany 1 raz  

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 09-04-2009, 21:23   

W ASO możesz kupić pojedynczo. :D
Po 130 zł za sztukę :(

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 09-04-2009, 22:07   

No to odpowiadam też.
Zaślepa kosztuje w ASO 130 szt do kupienia pojedyńczo.
Mi też zwiało ale prawdopodobnie na myjni ręcznej. Wszystko wskazuje na to, że jak ktoś przy tym gmera i nie załozy tego dobrze na swoje miejsce to ją straci. Tak było pradopodobnie w moim przypadku, przyznaję sie bez bicia :D Niestety należy to dziadostwo sprawdzić czy dobrze wskoczyło. :violent1:
Z tego co widziałem w jednym hamerykańcu z komisu takiego problemu nie było bo nie było otworów montażowych.

Mati81 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-04-2009, 22:37   

Heh Ty przynajmniej gmerałeś - a ja nic nie robiłem. Musiała być źle założona albo jakaś feralna (w sumie na myjni też mogła mi się poluzować). Myślałem że za taki kawałek tworzywa to max 50 zeta będzie. Mają takie pierdołki w Aso od ręki, czy muszą sprowadzać ?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 09-04-2009, 22:39   

Raczej tsza czekać, raqptem tydzień moze dwa. Z tym że ja zamawiałem w Białym i po prostu nie chciało mi sie lecieć po kawałek plastyku. :mrgreen:

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 09-04-2009, 22:55   

Podobno w niektóre autka mogą mieć wtopioną linkę z możliwością odpięcia od samochodu. Takie sugestie słyszałem w serwisie jak zgłaszałem to do reklamacji ale nie byli tego pewni. Szkoda że nie chciałem się znimi sprzeczać co do prawdopodobieństwa utraty w czasie jazdy bez winy własnej. Może ktoś to sprawdzi. Ja swoje przykleiłem na odrobinę kleju kontaktowego :lol: od strony nawietrznej.

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 09-04-2009, 23:28   

Trik napisał/a:
Podobno w niektóre autka mogą mieć wtopioną linkę z możliwością odpięcia od samochodu. Takie sugestie słyszałem w serwisie jak zgłaszałem to do reklamacji ale nie byli tego pewni. Szkoda że nie chciałem się znimi sprzeczać co do prawdopodobieństwa utraty w czasie jazdy bez winy własnej. Może ktoś to sprawdzi. Ja swoje przykleiłem na odrobinę kleju kontaktowego :lol: od strony nawietrznej.

Mnie w czasie wydawania auta sprzedawca uprzedził, że lubią spadać, dlatego po przyjeździe do domu przykleiłem je taśmą dwustronną. Moje ASO sprzedaje je w komplecie za 600 zeta ;-)

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 09-04-2009, 23:32   

No to jeszcze dorabiają. Ja dostałem po rabacie (grafix) dla MM po 123,5/szt.
Po za tym jak uprzedził (szkoda że nie na piśmie :twisted: ) że lubieją spadać to teraz niech wydaje z rabatem 50%

Mati81 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-04-2009, 08:52   

mazin napisał/a:
Trik napisał/a:

Mnie w czasie wydawania auta sprzedawca uprzedził, że lubią spadać, dlatego po przyjeździe do domu przykleiłem je taśmą dwustronną. Moje ASO sprzedaje je w komplecie za 600 zeta ;-)

Ciekawe ile całe listwy kosztują - skoro za cztery kawałki plastiku 600 zeta chcą. W sumie to można z jakiegoś innego samochodu coś wykombinować, bo te nasze zaślepki niczym szczególnym się nie wyróżniają. Co do klejenia to wg mnie przesada, co jeszcze mamy przykleić aby w trasie nie zgubić (!!!).

ElemenT 
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
Wysłany: 10-04-2009, 09:10   

kurde, ostra przesada

jak diler ostrzega, że spadają, to sami wiedzą, że jest taki problem i skoro same mogą odpaść to zostały źle zrobione, z wadą !

odpadają przy większej prędkości bo duży powiew, ale ten samochód ma katalogowo chyba 200km/h i przy tych 200 nie ma prawa nic odpaść !

filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-04-2009, 10:06   

ElemenT napisał/a:
przy tych 200 nie ma prawa nic odpaść !
a jednak :)

Sam fakt przyznania ASO jak pisałeś jest powodem do tego aby wyciągnąć to od nich za FREE a nie za 130-150zł :shock: :shock: :shock:

martin344
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2009, 10:45   

Oczywiście ,ze powinni Ci to zrobić w ramach gwarancji, a nawet powiem więcej powinni Ci to zrobic w celu ratowania wizerunku nowego Lancera, no bo ja rozumie ,że lakier odpada(z ekologami nie wygrasz), ale zeby w czasie jazdy odpadały częsci to juz lekka przesada, zagraza to takze innym uzytkownikom drogi.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 13-04-2009, 09:22   

Hubeeert napisał/a:
Zgodnie z prawem w PL nie możesz jechac szybciej niz 130km/h więc problem nie dotyczy terytorium naszego kraju.

Wydaje mi się że jednak dotyczy naszego kraju. Mi to cóś odpadło przy prędkościach rzędu 80-110km/h :D :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 13-04-2009, 13:33   

Panowie - mój wpis o predkości był żartem natomiast to co napisałem o dilerze smutną prawdą. On wie, natomiast tak długo jak nie zostanie opracowana procedura serwisowa, lub nie dostanie innej części na zamianę z tą wypadającą to nic nie zrobi. Może Wam TYLKO sprzedać listwę.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-04-2009, 15:38   

Hubeeert - pewnie masz rację, ale już widzę jak powstanie akcje serwisowa związana z wymianą zaślepek :badgrin: Prędzej na przeglądach podkleją ją taśmą 2 stroną.... Nie róbcie z igły widły.

Krzychu

Odpowiedz do tematu