Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wtyczka od drugiej sondy lambda.
Autor Wiadomość
rudi88 
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2018, 19:29   Wtyczka od drugiej sondy lambda.

Panowie, jak jest z dostępem do wtyczki od drugiej sondy lambda, tej pod autem. Od dołu da się wypiąć czy jest gdzieś w kabinie pod fotelem? Wywala mi błąd P0136 i muszę wyciągnąć sondę i obejrzeć przewody. Będę to robił z lewarka bo nie mam dostępu do kanału więc wolał bym wiedzieć jak się za to zabrać.
I jeszcze pytanie czy ta sonda jest taka sama jak w 2.0?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 06-07-2018, 19:49   

Manual twierdzi, że wtyczka jest w tunelu środkowym pod deską.
Przynajmniej tak mi się wydaje :wink: .

Co do drugiej sondy w 1.6 i 2.0 to na pewno mają inne numery OE.

rudi88 
Forumowicz

Wysłany: 06-07-2018, 20:10   

Dzięki. Trzeba będzie w takim razie od góry rozpiąć najpierw coby potem nie wyłazić spod spodu.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 06-07-2018, 20:54   

Tutaj
https://autorambler.ru/bz/remont/LANCER_electrics_17/brand153model80modif34144tag338.html
pokazują, że da się do niej dojść od spodu.
Próbowałem kiedyś, ale nie wyszła. Może jakbym miał jakieś szczypczyki to by dało radę.

p_k 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 CS_W 2003
Wysłany: 08-07-2018, 22:58   

kabel strasznie krotki i pewnie ci ucieknie do środka łatwiej dostac sie od gory trzeba zdemontowac taki maly plastik w okolicach lewej stopy pasazera przy tunelu srodkowym

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 10-07-2018, 20:30   

Potwierdzam. Od spodu nie dałem rady, przewód zbyt krótki. Wtyczki szukaj od strony nóg pasażera, ale z przodu auta. Przewody są niemal zaplątane w metalowe mocowania tunelu z przodu. Oglądając od spodu, nie wygląda to tak jak jest w rzeczywistości. Ja z początku nie mogłem znaleźć i świeciłem lampką.
Dodam, że wymieniałem sondę, kupiłem Denso bez wtyczki, wtyczka została ze starej sondy. Po wymianie zaczął mi zapalać się Check, wywalało tym razem błąd katalizatora, jednak z uwagi na to, że auto jechało normalnie zastosowałem małe "druciarstwo" i zamontowałem tulejkę pod sondę za 25 zł. Po tym zabiegu jest OK.

rudi88 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2018, 21:04   

Dzięki za podpowiedzi. Udało mi się wczoraj wejść pod auto w końcu. Tulejkę miałem zamontowaną od jakiegoś czasu. Do wtyczki bez problemu się dobrałem od środka. Kabel od sondy był dość mocno poskręcany więc wykręciłem i wkręciłem już porządnie. Jak na razie się błąd nie pokazał więc pojeżdżę i zobaczę co się będzie działo.

Odpowiedz do tematu