|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] tylny amortyzator |
Autor |
Wiadomość |
alexs6
Forumowicz alexs6
Auto: pajero 3.2 DID 2003r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2017, 16:11 [3.2 DID] tylny amortyzator
|
|
|
sprawa dotyczy gum ( odbojników ) w tylnym amortyzatorze , które sparciały ze starości .
są dostępne w komplecie 2 sztuki , jedna od spodu mocowania i druga widoczna od góry przykręcana śrubką - pytanie : czy sam poradzę sobie z wymianą ? czy po odkręceniu tej śrubki i podniesieniu auta aż koło zawiśnie , wyjmę amortyzator na tyle by te gumy wymienić ? |
_________________ alexs6 |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 19-09-2017, 16:38
|
|
|
Mówisz o gumach ale górnego mocowania amortyzatora?? nie wiem o jakie "odbojniki" może chodzić
Jeśli dobrze zrozumiałem i chodzi o gumy górnego mocowania amortyzatora to poradzisz sobie. Teoretycznie nie musisz nawet samochodu podnosić. Odkręcasz śrubę, wyjmujesz gumę i podkładkę, wciskasz amortyzator (rękami w dół) i wymienisz gumy. Operacja mało skomplikowana |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
alexs6
Forumowicz alexs6
Auto: pajero 3.2 DID 2003r.
|
Wysłany: 19-09-2017, 19:17
|
|
|
dzięki , właśnie o to mi chodziło ( górne mocowanie amortyzatora ) , źle się sprecyzowałem
jedynym zmartwieniem może być pewnie ta nakrętka od góry , ale spsikam ją ze 2 dni pod rząd wd40 może pójdzie |
_________________ alexs6 |
|
|
|
 |
|
|