|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
hałas przy hamowaniu silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
ogrodnikmat
Forumowicz
Auto: outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-04-2023, 10:40 hałas przy hamowaniu silnikiem
|
|
|
witam. pacjent OT1 2.0T 2005r 4x4 problem jest następujący. Po rozgrzaniu oleju w skrzyni/transferze tak mniej więcej po przejechaniu 20-30km podczas hamowania silnikiem słychać jakiś hałas jakby głośna praca jakiegoś łożyska lub czegoś innego, gdy choć delikatnie dodam gazu dzwięk ten ustaje albo jade ze stałą prędkośćią też tego dżwięku nie ma, ale gdy ewidentnie odpuszczę gaz hałas jest słyszalny. wrzuce na luz czy nacisną sprzęgło hałasu ustaje...bez znaczenia na jakim biegu jade i prędkość też nie ma znaczenia bo jest i przy 80,120, 140km/h im bardziej rozgrzany olej tym gorzej. Oleje są bo nie ma wycieków i jakiś rok po wymianie...sprzęgło z łożyskiem oporowym wymienione jakieś 20tyś km. wiem że transfer mój się kończy i mam drugi na podmiankę.. (opiłki w oleju były)... obecnie auto u mechanika stoi ale mechanior nie wie czy to skrzynia czy transfer. chciałbym zaoszczędzić im trochę pracy i dla siebie na kosztach... Dlatego wrzuciłem tutaj oto taki post gdyż może ktoś miał taki przypadek...
z góry wielkie dzięki...
[ Dodano: 25-05-2023, 14:48 ]
problem rozwiązany hałas powodował tzw transfer po wymianie na używkę problem znikł. |
|
|
|
 |
|
|