|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Zaciski tylne z Volvo S40 do Carismy? |
Autor |
Wiadomość |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 02-10-2017, 11:23 [Cari 1.9DI-D] Zaciski tylne z Volvo S40 do Carismy?
|
|
|
Cześć,
muszę w mojej Cari zmienić tyle zaciski bo raz już wymieniałem zestaw uszczelek i teraz znów cieknie, a nie mam siły się z tym bawić. Znalazłem na allegro aukcję firmy bremsystem z zaciskami do Carismy / S40 / V40 / Space Star ale mam pewne wątpliwości czy będzie pasować ze względu na wzmiankę w opisie Cytat: | System hamulcowy ATE | . Z tego co kojarzę na moich zaciskach pisze Lucas. Orientuje się ktoś czy te zaciski są zamienne ? Czy to błąd w aukcji (na foto mają zaciski Lucas). |
|
|
|
 |
damo1901
Mitsumaniak

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Lut 2015 Posty: 64 Skąd: Pajęczno/Częstochowa
|
Wysłany: 04-10-2017, 18:24
|
|
|
W carismach są systemy lucas i akebono. Nie wiem jak w poliftowych bo w przedliftach są te dwa systemy. W volvo jest na pewno lucas a czy jest jeszcze coś innego to już nie wiem.
U mnie w cari jest akebono a u szwagra w S40 lucas |
_________________ 03254/KMM |
|
|
|
 |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 05-10-2017, 19:57
|
|
|
Zamówiłem wspomniane zaciski i dziś mi przyszły. Oba zaciski są produkcji Lucasa, a więc obstawiam, że ten "System hamulcowy ATE" to błąd w opisie aukcji. Jutro auto będzie na warsztacie na wymianie zacisków, tarcz, klocków i osłon to się wszystko wyjaśni.
EDIT: Jakby co to wyszło, że wszystko pasuje. Mam nowe tarcze kotwiczne (osłony tarcz hamulcowych), nowe tarcze, klocki i zregenerowane zaciski. Mam nadzieję, że problemy z ręcznym i złym braniem tarczy (na starych miałem 5mm rant rudy) się skończyły. |
|
|
|
 |
|
|