|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamek centralny pilot |
Autor |
Wiadomość |
jjedkerr [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2017, 14:03 Zamek centralny pilot
|
|
|
Cześć,
mam Lancera 2003 2.0 z zamkiem centralnym "z kluczyka", chciałbym dołożyć możliwość otwierania z pilota, na Allegro są zestawy w cenie ok 40 zł.
Czy ktoś robił taką operację? Jakiś schemat? |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 09-10-2017, 20:52
|
|
|
W lancerze nie robiłem. Jednak ogólnie banalna sprawa. Jeśli masz przycisk do zamykania i otwierania auta w środku w aucie (wiem, że masz wersję USA, więc może tam jest), to podpinasz się sterującymi od tej zakupionej centralki pod ten przycisk. Jak nie masz, to musisz poszukać (ja nie wiem gdzie jest) przekaźnik od otwierania i zamykania, pod niego podpinasz przewody z centralki. Do tego jeden zasilający ze stałym plusem i masa do jakiejkolwiek śrubki w karoserii. Jeśli są przewody w centralce od kierunkowskazów, to podpinasz bezpośrednio po kable od kierunków (plusy po włączeniu kierunkowskazu), albo pod przewody za bezpiecznikami. Ogólnie łatwa robota.
Jeśli centralka ma automatyczne zamykanie auta po przypadkowym odryglowaniu zamków (otwierasz pilotem zamki, ale nie otwierasz fizycznie żadnych drzwi, to wtedy po zazwyczaj 40 s. zamyka się auto) to musisz jeszcze dostać się do krańcówki w drzwiach żeby podłączyć przewód co da znać centralce, że ktoś drzwi otworzył. W Carismie podpinało się to pod krańcówkę w drzwiach kierowcy.
Miłej pracy. |
|
|
|
 |
jjedkerr [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2017, 20:58
|
|
|
Super, jest w drzwiach zamykanie, obok panelu do sterowania szybami.
Kupuję, instaluję, będe się chwalił efektami |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 09-10-2017, 22:44
|
|
|
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie na panelu od szyb jest tylko blokada okien.
Będziesz potrzebował najzwyklejszą kontrolkę.
Sterownik ma dwa przewody (zamykanie i otwieranie), one po naciścnięciu przycisku na pilocie dają sygnał (minus). Ten przewód podpinasz pod przewody od przycisku. Zobaczysz kontrolką, gdzie pojawi się (minus) po przełączeniu tego przycisku). Ja nie robiłbym tego bezpośrednio w drzwiach, sprawdziłbym tylko kolory przewodów i znalazł je gdzieś pod nogami kierowcy. |
|
|
|
 |
jjedkerr [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2017, 09:22
|
|
|
Jest zarówno blokowanie szyb jak i otwieranie.
Przy okazji, orientujecie się czy są dostępne kluczyki "scyzoryki" do Lancera? Albo czy można dopasowąć jakiś inny? |
|
|
|
 |
|
|