|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.0 GDI] Mechanik... |
Autor |
Wiadomość |
TomTiDom
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2017, 14:49 [2.0 GDI] Mechanik...
|
|
|
Witam forumowiczów,
poszukuję dobrego warsztat-mechanika z Trójmiasta (okolice) .
Zapewne każdy z was ma jakiś warsztat lub mechanika, do którego bez obawy oddaje swojego Mitsy...
Nie ukrywam, że zależy mi na mechaniku, który zna się na naprawie Japońskich aut i nie będzie bawił się w eksperymenty tj. przyjedź Pan to zobaczymy (takich omijam wielkim łukiem, lecz niestety ich nie brakuje). Proszę, więc was drodzy forumowicze o POMOC! i ewentualną poradę gdzie mogę tego typu naprawę wykonać?.
OPIS Z WSTĘPNYCH OGLĘDZIN W WARSZTACIE:
1. wyciek z mostu
2. wyciek (simering silnika - tył od strony sprzęgła)
3. coś też zaczyna kapać przy skrzyni biegów.
No i obecnie dochodzi jeszcze pompa wspomagania, która zaczyna być głośna (dziwne, bo głównie przy skręcie w lewo bardziej ją słychać). Nie znam się mechanice aut i nie chcę gdybać a w necie już różne rzeczy czytałem, więc postanowiłem zwrócić się do posiadaczy Mitsu .
Dane auta:
Pajero Pinin z silnikiem GDI 2.0
A z powodu mojej niepełnosprawności zdecydowałem się na automatyczną skrzynię i powiem szczerze, iż przez ostatnie parę lat użytkowania misiaka nie było większych kłopotów i byłem naprawdę zadowolony z tego auta aż do zeszłego roku .
Aha a wczoraj stwierdziłem, że w momencie wciskania pedału hamulca również zaczyna być słyszalny dziwny dźwięk (pompa). Oczywiście sprawdziłem poziom płynu wspomagania jak i hamulcowy i wszystko jest na swoim poziomie tj. wspomagania było trochę mniej, więc dolałem (zgodnie z opisem w k. serwis).
Za wszelkie porady i pomoc z góry WIELKIE DZIĘKI |
Ostatnio zmieniony przez TomTiDom 25-10-2017, 15:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
TomTiDom
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-10-2017, 15:28
|
|
|
Bizi78 czy to ta sama firma "CARMONT" Zuzanna Dulna-Montowska, Kartuska 64, 77-124 Parchowo?
Jeżeli tak to znam ten zakład i kiedyś byłem u nich, lecz do nich jest kawałek i był o tyle problem że nie mieli auta zastępczego a ja muszę go mieć, m.in. do pracy.
Bardzo dziękuję za odp. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-10-2017, 15:57
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | czy to ta sama firma "CARMONT" Zuzanna Dulna-Montowska, Kartuska 64, 77-124 Parchowo? |
Adres ten sam co na stronie, więc pewnie tak .
W opisie masz pomorskie, tym się sugerowałem.
Ludzie z dalszych zakątków kraju tam jeżdżą . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
TomTiDom
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-10-2017, 16:09
|
|
|
Co do miejscowości to Gdański lub P.Gdański jest mi najbliżej, lecz jeżeli mają zastępcze auto to mogę postawić auto i na pojezierzu kaszubskim
Jutro zadzwonię do nich i wybadam jak obecnie u nich wygląda temat auta zastępczego . |
|
|
|
 |
|
|