Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.0 GDI] Mechanik...
Autor Wiadomość
TomTiDom 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Pinin
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2017, 14:49   [2.0 GDI] Mechanik...

Witam forumowiczów,
poszukuję dobrego warsztat-mechanika z Trójmiasta (okolice) :) .

Zapewne każdy z was ma jakiś warsztat lub mechanika, do którego bez obawy oddaje swojego Mitsy...

Nie ukrywam, że zależy mi na mechaniku, który zna się na naprawie Japońskich aut i nie będzie bawił się w eksperymenty tj. przyjedź Pan to zobaczymy (takich omijam wielkim łukiem, lecz niestety ich nie brakuje). Proszę, więc was drodzy forumowicze o POMOC! i ewentualną poradę gdzie mogę tego typu naprawę wykonać?.

OPIS Z WSTĘPNYCH OGLĘDZIN W WARSZTACIE:
1. wyciek z mostu
2. wyciek (simering silnika - tył od strony sprzęgła)
3. coś też zaczyna kapać przy skrzyni biegów.
No i obecnie dochodzi jeszcze pompa wspomagania, która zaczyna być głośna (dziwne, bo głównie przy skręcie w lewo bardziej ją słychać). Nie znam się mechanice aut i nie chcę gdybać a w necie już różne rzeczy czytałem, więc postanowiłem zwrócić się do posiadaczy Mitsu :) .

Dane auta:
Pajero Pinin z silnikiem GDI 2.0

A z powodu mojej niepełnosprawności zdecydowałem się na automatyczną skrzynię i powiem szczerze, iż przez ostatnie parę lat użytkowania misiaka nie było większych kłopotów i byłem naprawdę zadowolony z tego auta aż do zeszłego roku :( .
Aha a wczoraj stwierdziłem, że w momencie wciskania pedału hamulca również zaczyna być słyszalny dziwny dźwięk (pompa). Oczywiście sprawdziłem poziom płynu wspomagania jak i hamulcowy i wszystko jest na swoim poziomie tj. wspomagania było trochę mniej, więc dolałem (zgodnie z opisem w k. serwis).

Za wszelkie porady i pomoc z góry WIELKIE DZIĘKI :)
Ostatnio zmieniony przez TomTiDom 25-10-2017, 15:30, w całości zmieniany 1 raz  

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 25-10-2017, 15:01   

Dużo ludzi serwisuje pojarki tutaj:
http://www.carmont.pl/

TomTiDom 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-10-2017, 15:28   

Bizi78 czy to ta sama firma "CARMONT" Zuzanna Dulna-Montowska, Kartuska 64, 77-124 Parchowo?

Jeżeli tak to znam ten zakład i kiedyś byłem u nich, lecz do nich jest kawałek i był o tyle problem że nie mieli auta zastępczego a ja muszę go mieć, m.in. do pracy.

Bardzo dziękuję za odp. :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 25-10-2017, 15:57   

Bizi78 napisał/a:
czy to ta sama firma "CARMONT" Zuzanna Dulna-Montowska, Kartuska 64, 77-124 Parchowo?

Adres ten sam co na stronie, więc pewnie tak :wink: .
W opisie masz pomorskie, tym się sugerowałem.
Ludzie z dalszych zakątków kraju tam jeżdżą 8) .

TomTiDom 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-10-2017, 16:09   

Co do miejscowości to Gdański lub P.Gdański jest mi najbliżej, lecz jeżeli mają zastępcze auto to mogę postawić auto i na pojezierzu kaszubskim ;)

Jutro zadzwonię do nich i wybadam jak obecnie u nich wygląda temat auta zastępczego :) .

Odpowiedz do tematu