|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:52 |
Sprzęgło EXEDY, odradzam |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 19-08-2017, 13:54 Sprzęgło EXEDY, odradzam
|
|
|
Dostałem w końcu odpowiedź na moją reklamację sprzęgła Exedy. Reklamacja dotyczyła urwanego nita mocującego sprężynę wewnątrz docisku.
Technicy orzekli:
1. Na zdjęciach wysłanych przez sprzedawcę widać ślady nadmiernego smarowania wałka (potwierdzam widać taki jakby zaciek od środka wielowpustu, ale IMHO smar nie dotarł do powierzchni ciernych).
2. Powierzchnie cierne uległy zanieczyszczeniu powodując poślizg sprzęgła.
Po konsultacjach meilowych że zgłoszenie nie dotyczyło poślizgu tylko urwanego nita, dostałem "wyjaśnienie" że to z powodu zanieczyszczenia sprzęgła nit trzymający sprężynę się urwał.
Piszę ten post jako antyreklamę tego producenta, dla potomnych, na priva mogę podesłać zdjęcia. |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 19-08-2017, 18:46
|
|
|
Nie piszę tego w obronie Exedy ale gwarancja w przypadku jakiejkolwiek reklamacji to fikcja. Każda firma odpisała by Ci to samo że to wina montażu, mechanika albo użytkownika. Wiem bo jestem mechanikiem. Sprzęgło Exedy jest bardzo dobrze, jedno z lepszych producentów. Miałeś pecha ponieważ trafiłeś być może na wadę fabryczną. A pytanie od kogo pochodziła odpowiedź dotycząca reklamacji i czy widziałeś tą odpowiedź. Wielu sprzedawców udaje że wysyła na reklamację a tak naprawdę potem mówią że jest negatywna. Interesuje mnie czy dostałeś odpowiedź np od Exedy Uk który jest dystrybutorem na Europę. Exedy bywa też często podrabiane ale to już większa technika aby rozpoznać podróbkę |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-08-2017, 02:49
|
|
|
Napisz chociaż gdzie (od kogo) kupowałeś i wstaw foty.
Niestety obecnie wszystkim firmom zdarza się puścić bubla . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
|
|
|
 |
kesikp
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 Turbo
|
Wysłany: 23-10-2017, 12:51
|