|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Problem z odpaleniem 4G92 |
Autor |
Wiadomość |
gitarr [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 00:21 [CA4A 1.6] Problem z odpaleniem 4G92
|
|
|
Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy.
Moje auto przestało odpalać z niewiadmych przyczyn. Temat wyglada nastepujaco: Wsiadlem rano odpalil bez problemu. Podjechalem do sklepu zrobilem zakupy i juz pod sklepem nie odpalil. Rozrusznik kręci, ale brak jakiejkolwiek checi odalenia (nic nie lapie). Odlaczylem immobilaizer. Odczekalem pare minut i podlaczylem go spowrotem. Odpalil!!!! Ale pozniej znowu go zgasilem i juz nic nie pomagalo. Pojejrzewam, ze to nie bedzie immobilaizer. Prosze o pomoc co to moze byc?????? |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DjVentyl [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 08:24
|
|
|
sprawdź przewody, świece, kopułke i palec ale podejrzewam ze to może być aparat zapłonowy a dokładnie cewka zapłonowa przeżyłem to jakieś 2 miesiące temu... kupiłem aparat na allegro za 250zl |
|
|
|
 |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 11:28
|
|
|
Mi prawie identycznie padła cewka. Ale ja kupiłem nową cewkę za 132zł w Bendiskie z gwarancją 6 miesięcy.
Mam CAO 1.3 więc cewka może być inna - ale w TYM sklepie powinni mieć i do twojego modelu.
Nie wiem czy zajmują się wysyłką... |
|
|
|
 |
pawcio777 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 11:38
|
|
|
Zanim zaczniesz cokolowiek kupowac wykrec swiece i sprawdz czy masz iskre jezeli masz to moze to byc pompa paliwa a jezeli nie to pewnie cewka w aparacie zaplonowym i raczej wlasnie to bym obstawial !! sam to przezylem w ca0 1,6 zreszta w Gti tez mi padla jedna cewka |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-03-2007, 12:59
|
|
|
2 opcje:
- cewka
- ECU |
|
|
|
 |
gitarr [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2007, 22:39
|
|
|
Auto odstawilem do elektryka i restart komputera pomógl, ale nie wiem co takiego sie z nim stalo i czy sie to powtorzy.
[ Dodano: 23-03-2007, 23:00 ]
Jednak znowu to samo zaczelo sie dziac. Przestal odpalac znowu!!! To Jednak cewka, albo modul zaplonowy. |
|
|
|
 |
|
|