|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
brak OverDrive tak zwanego nadbiegu ASB regulacja przyczyny |
Autor |
Wiadomość |
matcar69
Nowy Forumowicz
Auto: pajero II 3.5V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-04-2018, 08:54 brak OverDrive tak zwanego nadbiegu ASB regulacja przyczyny
|
|
|
Witam, zakupiłem niedawno pajero II 3,5V6 z usterką braku nadbiegu w skrzyni automatycznej tzn. czwartego biegu. Przeszukałem forum i znalazłem kilka rozwiązań aczkolwiek chciałbym tutaj opisać w jednym miejscu w kilku krokach przyczyny braku nadbiegu
*OD (Over Drive) włączony nadbieg jest wtedy gdy mamy wciśnięty guzik w rączce zmiany biegów.
*sprawdzenie linek czy są prawidłowo podpięte (foto później, w moim przypadku usterki była dyndająca nie przykręcona linka odpowiadająca za nadbieg (czwarty bieg)), regulacja.
*tps - czyszczenie, regulacja, wymiana.
*sprawdzenie sterownika, podpięcie do komputera (obecnie z zapytań w warsztatach nie było możliwości podpięcia pod komputerami bosch, (później dopisze resztę), a ku mojemu zdziwieniu CDI/F zakupiony w Gordonie połączył się bez problemu), wykazanie błędów, do adaptacji/aktualizacji sterownika skrzyni jeszcze nie doszedłem
*nadbieg powinien włączyć się przy wyższych obrotach na trasie obniżając obroty silnika a co za tym idzie spalanie |
|
|
|
 |
|
|