Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Demontaż panelu z oświetleniem q podsufitce.
Autor Wiadomość
slayb 
Nowy Forumowicz
L200.911S,ML4,2,

Auto: L200 HP DC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2017, 20:14   Demontaż panelu z oświetleniem q podsufitce.

Witam.

Chcę zamontować kamerkę, i muszę dostać się do instalacji elektrycznej panelu oświetlenia w podsufitce L200.
Proszę o informacje nt sposobu demontażu panelu oświetlenia , jak go wyjąć aby nie uszkodzić / pogiąć podsufitki, i nie uszkodzić samego panelu.
Może sa jakieś myki, może posiadacie manual, filmik, zdjęcia ?
A może było już na Forum jak to zrobić? ..w razie czego proszę o linka

Pzdr

Robaq 
Nowy Forumowicz

Auto: L200, 2008 r, easy select
Wysłany: 22-11-2017, 14:02   

Lekkie odświeżenie tematu - może się komuś przyda.

Żeby zdemontować przedni panel oświetlenia w podsufitce trzeba odkręcić trzy wkręty:
- dwa są ukryte pod żarówkami "do czytania" (trzeba wyjąc szkiełko podważając je śrubokrętem w przeznaczonych do tego zgłębieniach)
- trzeci ukryty jest nad schowkiem na okulary (po otwarciu schowka wkręt jest widoczny na środku odkrytego otworu

slayb 
Nowy Forumowicz
L200.911S,ML4,2,

Auto: L200 HP DC
Wysłany: 22-11-2017, 16:52   

Już doszedłem do tego,
Ale mam inny problem;
kamerkę podłączyłem do gł. instalacji 12V którą zasilane jest podświetlenie w podsufitce.
Przy otwartych drzwiach kamerka ma zasilanie, a przy zamkniętych już nie ma zasilania, .. jednak przy zamkniętych drzwiach w dalszym ciągu mogę włączyć podświetlenie sufitowe, czyli zasilenie nie jest wyłączne przez czujnik drzwi.

S.

Robaq 
Nowy Forumowicz

Auto: L200, 2008 r, easy select
Wysłany: 22-11-2017, 20:47   

Ze schematu wynika, że +12V jest cały czas podane na panel podświetlenia i tak jest. Sterowanie światłem przy otwieraniu drzwi jest masą. Jak się wpiąłeś w przewody? +12V musisz sobie wziąć z wtyczki D-03 z pina nr 1, a masę np z tych wkrętów dających masę do lampek "do czytania".
Zakładam, że podpiąłeś się pod oba przewody we wtyczce D-03 i dlatego, gdy drzwi są zamknięte to nie masz masy na zasilanie kamery.

link do schematu: http://mmc-manuals.ru/man...20006200ENG.HTM

Odpowiedz do tematu