Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
17-12-2017, 10:12
Misio-dylemat
Autor Wiadomość
ShvageR
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2007, 16:24   Misio-dylemat

Witam,

mój 1szy post na forum, czuję tremę :-)
Zamiaruję sprowadzić sobie Outlandera, niestety nie Turbo (za narowisty do moich zastosowań) - i mam pytanie, co sądzicie o wyborze rocznika 2004 (ze wskazaniem na 2005) i silniku 2.4? known issues? problemy? Rozczarowania?

Aha i proszę mi nie proponować Forysia - politycznie nie do przeforsowania rodzinnie - brzydki (wiem, że lepszy terenowo, ale design... pewna osoba w moim otoczeniu ;-) się na subaru nie zgodzi...)

Do tej pory byłem wierny Toyocie i ostatnio Accordowi - warto wstępować w rodzinę MitsuManiaków?

Pozdrowienia,

Jakub

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2007, 19:54   

ShvageR napisał/a:
Do tej pory byłem wierny Toyocie

A ja żonie.....
obaj mamy przerąbane.... ;)
ShvageR napisał/a:
warto wstępować w rodzinę MitsuManiaków?

Pytanie, za które na zlocie można dostać sztachetą w plecy ;) :D

Poznęcałem się już ;) A teraz do adremu ;) :
Outek 2,4 to specyficzne auto, ma bardzo dobry silnik i duży komfort podróży, jest japoński i w zasadzie nie ma nic na co miałbym Cię uczulać poza:
-historią wypadkowści (oczywiście jak w każdym aucie ale przy 4X4 robi się z tego bardzo powazna sprawa, układ ten ma małą tolerancję na debilne składanie w szopie)
- przestrzegam przed choćby myślą o gazowaniu tego samochodu (dotyczy silnika MIVEC)
Reszta jest kwestią gustu i potrzeb - ogólnie bardzo udane auto i godne polecenia.Poza tym jak już raz wsiądziesz w 4X4 w dobrym wykonaniu (a tak jest w Outku) to możesz pożegnać się z ośką do końca życia.
Mam nadzieję, że pomogłem
Pozdrawiam

P.S. Witam na forum :!:

ShvageR
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2007, 10:24   

Dzięki za odpowiedzi.
Co do wypadkowości to dla mnie najważniejsze, żeby to auto nie było nawet muśnięte. Nie mam zamiaru sprowadzać wozów pukniętych i potem przez naszych rodaków poskładanych z dwóch rozbitych albo porościąganych na różnych domowych mechanizmach (napatrzyłem się na takie konstrukcje z szopy, które wprawdzie imponująco wyglądały, ale....).
Co do silnika to już doczytałem, że nie toleruje gazu, ale to akurat plus, bo ja osobiście też nie toleruje instalacji gazowych. Nie po to kupuje dużą pojemność, żeby zagazowywać :-)

Jeśli ktoś ma jeszcze uwagi jakieś to walcie we mnie, byle nie szpadlem ;-)

Aha, jakieś znaczące zmiany w roczniku 2005, które powinny dla mnie wyeliminować zakup 2004?

pozdro,

Jakub

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-05-2007, 11:04   

ShvageR napisał/a:
Aha, jakieś znaczące zmiany w roczniku 2005, które powinny dla mnie wyeliminować zakup 2004?

Nr VIN ;)
Jaj będziesz miał numer nadwozia wrzuć mi PW i sprawdzę Ci datę produkcji auta.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu