[II 2.2 DID] Mechanizm balansowy II 2.2 DiD 177 KM |
Autor |
Wiadomość |
dziadzia18
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 DiD 177 KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2017, 17:38 [II 2.2 DID] Mechanizm balansowy II 2.2 DiD 177 KM
|
|
|
Witam..
Miesiąc temu zostałem "szczęśliwym" posiadaczem Outlandera II 2012 z przebiegiem 170 tys.
Po przejechaniu ok. 2 tys. z uśmiechniętą gębą wyraz twarzy zmienił się w bardzo kwaśny...
Okazało się, że strzelił mechanizm balansowy wolnych obrotów. Koszt PAN mechanik z dobrego, ale nieautoryzowanego zakładu ocenił na ok. 4,5 tysiąca. Mówi się trudno...
Ale bardzo chce mnie namówić na wymianę rozrządu. Bo auto już rozebrane a on pełną gwarancję może dać - jeśli rozrząd będzie również wymieniony /łańcuch, napinacze i chyba 3 koła/. Ta opcja ma być o ok. 2-2,5 tys. droższa.
Dlatego proszę o radę - kto miał z tym do czynienia, czy dać się namówić na tą dodatkową wymianę - czy ją odpuścić ? |
_________________ Dziadzia "osiemnastka" = motocyklista + 4x4 |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 24-08-2017, 20:43
|
|
|
Przebieg Twojego samochodu wskazywałby już na wymianę także rozrządu ale bez łańcucha chyba,że jest naciągnięty co można sprawdzić. |
|
 |
dziadzia18
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 DiD 177 KM
|
Wysłany: 25-08-2017, 11:38
|
|
|
Jak sprawdzić długość łańcucha ?
Części do Mitsu do tego silnika można kupić tylko w serwisie i nie ma możliwości zwrotu.
Normalnie bierze się łańcuch z hurtowni i przymierza do starego. Jeśli stary jest dobry - to nowy się zwraca - ale nie w tym wypadku...
A nigdzie nie można wyczytać - jaką powinien mieć długość...Może ktoś wie ??? |
_________________ Dziadzia "osiemnastka" = motocyklista + 4x4 |
|
|
|
 |
Outlek2
Nowy Forumowicz mam juz go
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 20-11-2017, 18:19
|
|
|
Witaj dziadzia18
czytam że u Ciebie jest to co u mnie teraz znalezli przy serwisie przy 166 tys. (tez mam 2,2 177) i tez sie zastanawiam czy teraz wymieniac i poddac sie tej kosztownej wymianie czy tez poczekac. Pani w serwisie powiedziala iz lepiej to zrobic biorac pod uwage ze samochod ma jechac w gory.
moze jacys inni uzytkownicy cos jeszcze podpowiedza |
_________________ kupłem i zaczynam sie go uczyć |
|
|
|
 |
|