Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.2 DID] stukanie w silniku
Autor Wiadomość
Sebastian1981 
Nowy Forumowicz
konus1981

Auto: Outlander 2010 rok, 177km, 130
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-04-2018, 20:53   [II 2.2 DID] stukanie w silniku

witam wszystkich bardzo serdecznie :)
może ktoś się orientuje w temacie - co ile regulacja zaworów ( bo nie wierzę że co 15 tys.- jak to gdzieś wyczytałem) chodzi mi o Outlanderka z 2010 r, 2,2 DiD Mivec 177 km, 130 kw. - no i jeśli ktoś posiada tajemną wiedzę na temat danych do tej regulacji w tym silniku to ile na wlotowym a ile na wylotowym powinno być mm. ??? pytam bo coś mi stuka na wolnych obrotach, a przy dodaniu gazu tak od 1200 obrotów już tych stuków nie ma ... no i domniemam że to właśnie zawory... chyba że się mylę, ale moja diagnoza - czyli laika to chyba zawory....

[ Dodano: 07-04-2018, 20:55 ]
zrozpaczony :? :cry: ... ale nie poddający się użytkownik :roll:

filemonn81 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2
Wysłany: 07-04-2018, 21:50   

U mnie tez stuka tak jak jest zimny najbardziej.

Sebastian1981 
Nowy Forumowicz
konus1981

Auto: Outlander 2010 rok, 177km, 130
Wysłany: 08-04-2018, 07:34   

ale diagnozowałeś to? no i czy robisz coś z tym - bo tak to wnerwia że szok :x - bo z takim stukotem kupiłem autko...

mariuszdom 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.2DiD 177KM Mivec
Wysłany: 14-04-2018, 18:48   

Z tego co pamiętam, to regulację zaworów robi się co 45tyś.km. Jeśli chodzi o szczeliny na zaworach to niestety nie pomogę. Sam też jestem ciekaw jakie one są.

andii 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 03-05-2018, 21:09   Re: stukanie w silniku

Sebastian1981 napisał/a:
witam wszystkich bardzo serdecznie :)
może ktoś się orientuje w temacie - co ile regulacja zaworów ( bo nie wierzę że co 15 tys.- jak to gdzieś wyczytałem) chodzi mi o Outlanderka z 2010 r, 2,2 DiD Mivec 177 km, 130 kw. - no i jeśli ktoś posiada tajemną wiedzę na temat danych do tej regulacji w tym silniku to ile na wlotowym a ile na wylotowym powinno być mm. ??? pytam bo coś mi stuka na wolnych obrotach, a przy dodaniu gazu tak od 1200 obrotów już tych stuków nie ma ... no i domniemam że to właśnie zawory... chyba że się mylę, ale moja diagnoza - czyli laika to chyba zawory....

[ Dodano: 07-04-2018, 20:55 ]
zrozpaczony :? :cry: ... ale nie poddający się użytkownik :roll:

Co ile kkm regulacja nie wiem ale mam za to wymiary szczelin . Na tym zrzucie https://www.fotosik.pl/zd...e90791927f09963

Odpowiedz do tematu