Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadanie zapłonu na jednym cylindrze
Autor Wiadomość
Konky 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2017, 00:35   Wypadanie zapłonu na jednym cylindrze

Witam

Przeczytałem nieco forum i nie znalzalem tematu ktoryby mi pomogł. Wypada mi zapłon na pierwszym rzedzie z prawej strony. Wymieniłem cewke, palec, kopułke, kable i świece. Przekładałem wtryskiwacze i swiece i nic nie pomogło i nie mam juz zadnego pomyslu. W kazdej kombinacji tamten cylinder nie chodzi jak trzeba. Dodam jeszcze ze nowa swieca ktorą tam włozyłem po 3 minutach pracy była cała czarna. Napiecie na wtyczce 2.4v - takie jak na reszcie.
? Kolega mnie juz przestraszyłem zeby mierzyc kompresje i drzeć głowice. Ale zanim to zrobie chce wykluczyc wszystkie mniej kosztowne naprawy.
Macie jeszcze jakies pomysły? Spotkaliscie sie z czyms takim?
Z góry bardzo dziekuje za rady :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 03-12-2017, 09:05   

Konky, po wymianie aparatu zapłonowego się tak dzieje? Wcześniej (jak auto jeszcze normalnie jeździło) też wypadał tam zapłon?

Konky 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 03-12-2017, 11:10   

Ogólnie to sytuacja wygląda tak że tydzień mi przerywal i nie równo chodził, aż w końcu tak zaczął się dusić że zgasł i nie mogłem go odpalić. Więc scholowalem Galanta do garażu i stał 4 miesiace, ponieważ musiałem wyjechać za granicę. Po wymianie tych części odpala ładnie, tylko ten jeden gar...

Faza 
Mitsumaniak

Auto: EA5W Avance 2001 TipTronic
Wysłany: 04-12-2017, 12:33   

Weź sprawdź kompresję na tym garze. Jak będzie ok to już wiesz, że problem jest albo w iskrze albo w mieszance. Miernik kompresji to sobie sam możesz kupić za około 50zł. Od tego bym zaczął. Potem bym zamienił wtryski czyli ten z niepalącego gara do innego a z innego do tego gdzie jest problem;) Będziesz wiedział czy to wtrysk robi problem. Imho wtrysk się zawiesza albo jest zapchany.

Odpowiedz do tematu