|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jakie jest mistu sport? |
Autor |
Wiadomość |
mitsu-troll
Nowy Forumowicz
Auto: discovery 300tdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2017, 20:41 jakie jest mistu sport?
|
|
|
hej, mam prośbę/pytanie: na tą chwilę mam discovery1. ale zaczyna mnie męczyć - "komfortem". i powoli mnie ciągnie do mistubishi pajero sport 1. czy ktoś z Was mógłby mi pokazać wózek? nie chciałbym zawracać doopy sprzedającemu z olx czy alle czy oto, że pod pozorem kupna obejrzę auto. wolę powiedzieć/zapytać wprost jw: czy ktoś z Was mógłby mi pokazać wózek? nie chodzi o jazdę, ja chcę zobaczyć wnętrze, pogadać o bolączkach, zobaczyć bagażnik, przymierzyć się do foteli, dowiedzieć się na co zwracać uwagę przy zakupie.
w zamian vv w discovery |
|
|
|
 |
Azz
Forumowicz
Auto: Pajero Sport I
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sie 2017 Posty: 64 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 13-08-2017, 09:24
|
|
|
Cześć, jak coś pytaj PW lub możesz podjechać . |
_________________ PAHERO Sport 2.5 TD 115 '01
PAHERO IV 3.2 DiD 170 '07 |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
Auto: pajero sport
|
Wysłany: 17-08-2017, 00:49
|
|
|
kolego jezeli chodzi o komfort w pajero sport to zalezy co masz na mysli myslac o komforcie;)
jak chcesz jechac na wakacje autostradami 2 tys kilometrow w jedna strone z predkoscia 170km/h,chcesz miec cicho I spalic 7 litrow na 100 kilometrow to proponuje posiadanie drugiego auta osobowego do takich spraw.to jest komfort numer 1
jezeli jednak chcesz jechac na wakacje z wielka przyczepa kempingowa,lodzia wedkarska,lub na przyklad minikoparka na lawecie;),w trakcie tych wakacji twoja zona zapragnie pojechac pod supermarket gdzie stoja betonowe slupki ktorych nie zauwazy ze wywrocila bez zadnych uszkodzen a Ty po powrocie zapragniesz pojechac na grzyby do lasu lub na polowanie I nie wazne wtedy czy odczepisz ta minikoparke czy nie,spalanie nie jest dla Ciebie wazne i przyspieszanie mozesz liczyc nie w sekundach tylko w minutach to do tego wlasnie jest pajero sport.i to jest komfort numer 2 |
|
|
|
 |
Kordek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport r.99
|
Wysłany: 09-02-2018, 11:15
|
|
|
Kolego nie wiem czy jest tak we wszystkich miśkach ale u mnie jest tak: jak jedziesz z prędkością nie większą niż 110 a najlepiej tak w granicach 100 to autkiem jedzie się bardo przyjemnie, jest w miarę cicho, słuchać pomruk silnika. Natomiast tak powyżej 110 to zaczyna być głośno. Powyżej 140 słuchać już bardzo wyraźnie jak pracuje i drży wał, najgłośniej jest jak puścisz nogę z gazu przy tej prędkości. Nic przyjemnego ale da się jechać. To auto do dużych prędkości się nie nadaje ale moim zdaniem to dobrze. Jest to w miarę dynamiczny i wygodny samochód, a na lpg też po kieszeni nie szarpie. Praktycznie niezniszczalne auto o ile trafisz zadbany egzemplarz bez korozji
Jest jeszcze jedna dolegliwość w tych autach. Na zimnym silniku jak jest na ssaniu to ma chwilowe dławienia np. jak ruszasz na światłach to nagle się dławi ale po chwili jest ok. Być może jest to związane z budową silnika albo u mnie coś dolega. |
Ostatnio zmieniony przez Kordek 09-02-2018, 20:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SZELEZNIAK
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Shogun Sport 2.5TD
|
Wysłany: 09-02-2018, 13:08
|
|
|
Myślę że jeżdżąc teraz dyskoteką 1, to kolega zna ten "komfort" i kosmiczne wrecz przyspieszenie i nic go nie zdziwi. Ja przesiadlem się na Pajero z Forda Galaxy i przeżyłem szok. Kupiłem go na aukcji, bez możliwości wcześniejszego obejrzenia i przetestowania samochodu i gdyby nie to że nie chciał odpalić A trzeba było wyjechać za bramę, bo już zamykali, żona wzięła mnie na hol i spaliła sprzęgło w Galaxy, to od razu chciałem go sprzedać. Tak jak mówię, nigdy wcześniej nie miałem styczności z tym samochodem , tyle tylko co z opisów w Internecie i z forów.. pierwsza sprawa to miał być duży, a tu się okazuje że ciasno Strasznie, ale Galaxy to mały autobus i porównywać się nie da. Jak chciałem ruszyć, to on prawie stał w miejscu, przyspieszenia praktycznie nie ma, a i z racji tylnego sztywnego mostu strasznie w nim trzęsie. Ale o takim samochodzie zawsze myślałem, więc do tych niedogodności trzeba było się szybko przyzwyczaić i cieszyć się z jazdy. Jeśli jeździsz Discovery 1 to nie myślałeś o 2? Czy może wiesz o nim coś więcej i Cię nie przekonuje? |
|
|
|
 |
Kordek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2018, 19:56
|
|
|
Mi się akurat ta ciasnota podoba bo jak jadę tym autem to zawsze mam wrażenie że jest to kawał solidnego samochodu. Konstrukcja auta jest prosta i w zasadzie nie ma się w nim co psuć a o to właśnie chodzi. Jednak coś za coś. |
|
|
|
 |
SZELEZNIAK
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2018, 23:14
|
|
|
U mnie kilka usterek jest, a najważniejsza że rano strasznie słabo odpala i święci się kontrolka od silnika. Nie wiadomo co to jest, wtryski, pompa wtryskowa czy coś jeszcze. |
|
|
|
 |
Kordek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-02-2018, 07:52
|
|
|
Może aku masz słabe. Wskaźnik jaki ma poziom naładowania? Spróbuj podmienić i zobaczysz. Ze słabym aku cuda się potrafią dziać. Jak nie pomoże to podłącz pod kompa. |
|
|
|
 |
SZELEZNIAK
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-02-2018, 02:27
|
|
|
Wskaźnik pokazuje mi 13V czyli normalnie, z resztą wygląda na całkiem nowy. Pod komputer podłączyłem i wyskoczył mi błąd 52, niby pompa wtryskowa, ale gadałem z pompiarzem i powiedział że to nie musi być jednoznacznie pompa, mogą wtryski lać, może czujnik położenia wału nawala, albo układ paliwowy przed pompą jest nieszczelny. Kilka różnych przyczyn, a wskazanie komputera nie będzie jednoznaczne. Jak narazie nie miałem czasu się za to wziąć, ale muszę najpierw chyba zacząć od świec zarowych a potem bańkę. |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
|
Wysłany: 11-02-2018, 10:12
|
|
|
świece zarowe,filtr paliwa na dzien dobry pompa to ostatecznosc;) |
|
|
|
 |
ZYZY91
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport
|
Wysłany: 11-02-2018, 21:00
|
|
|
Panowie nie porównujmy ilości miejsca w terenówce z dużym vanem. Wysoki prześwit i rama zabierają jednak sporo z wysokości w kabinie, w Galaxy podłogę miałeś na wysokości osobówki, a dach na wysokości terenówki, więc na pewno przestronniej.
Pierwszy Sport jakim jeździłem to 3.0 V6 w automacie z 2006 r. Mam 2m wzrostu i nigdy nie narzekałem na brak miejsca, czasem prawa noga bolała bo za mało podparte udo, ale w trasie tempomat pomagał odpocząć nogom. Trasa do Chorwacji i z powrotem głównie po autostradach (około 1600 km w jedną stronę) pokonana bez problemu i nawet miałem wrażenie, że mniej się zmęczyłem niż jadąc rok wcześniej Passatem. Samochód załadowany 5-osobową rodziną + bagaże na dwa tygodnie, nikt nie narzekał na brak miejsca, na autostradzie cały czas 130 km/h (można szybcej, tylko po co), nie ma problemu z wyprzedzaniem na zwykłych drogach. Przyspieszenie w wersji z dieslem może rzeczywiście trwa długo (nie jeździłem pierwszą generacją z dieslem), ale w benzynie jest bardziej niż dobrze. V6 fajnie brzmi, trochę brakuje 5-tego biegu w automacie. Jeździłem na oponach Cooper Discoverer AT3 245/70 R16 cały rok i nigdy nie miałem trudnej sytuacji na drodze, jedynie na śliskiej nawierzchni trzeba było uważać przy wychodzeniu z zakrętu ze względu na tylny napęd, ale w ostateczności można było zapiąć przód i odpinać jak było sucho (skrzynia Easy Select).
Samochód sprzedawałem z bólem serca, bo uwielbiałem go, ale trafiła się okazaja kupić kolejną generację (2.5 DiD 178 KM, automat, 2013 r.) i się skusiłem. Samochód nowszy, skrzynia Super Select, mocny diesel, ogolnie zakochałem się ponownie. Zawieszenie trochę sztywniejsze od pierwszej generacji, co na pewno poprawia jazdę po asfalcie, ale ogólnie rama i cała konstrukcja jest sztywniejsza, w terenie nie słychać trzeszczenia tapicerki, jedzie jak czołg. Miejsca w środku więcej niż w pierwszej generacji, szczególnie bagażnik jest ogromny (na podłodze nie ma schowków, które z pierwszej generacji zabierały z wysokości). Druga generacja bardziej ucywilizowana, ale cały czas czuć że to kawał porządnej terenówki na ramie.
Ogólnie polecam zarówno pierwszą jak i drugą generację, ale najlepiej przejechać się przed zakupem, bo to nie jest auto dla każdego. Pierwsza generacja tylko z silnikiem 3.0 V6, dobrze pracuje na LPG, spalanie gazu 20L miasto, 14-15L trasa. |
|
|
|
 |
CICHY J.G.
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Wrz 2017 Posty: 50 Skąd: JELENIA GÓRA
|
Wysłany: 14-02-2018, 11:01
|
|
|
Dobra Panowie,pytanko z innej beczki .
Jakie jest spalanie w waszych pojazdach ON,i ile przejeżdżacie na pełnym zbiorniku |
_________________ Pajero 2500cm,4D56.BŁOTO WIĄŻE.DOPÓKI WALCZYSZ JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ!!!!! |
|
|
|
 |
hunter871
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport 2.5
|
Wysłany: 14-02-2018, 14:48
|
|
|
mój 2.5 z 2006r pali 8-8.5l ale obrotów silnika staram sie nie przekraczac wiecej jak 2500tys |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2018, 20:28
|
|
|
80km/h =8 litrow
90km/h=9 litrow
100km/h=10 litrow
110km/h=11 litrow
itd
opony MT insa turbo traction track 245/70/16.
z duza lódka,przyczepa kempingowa lub minikoparka na lawecie od 15 litrow sie zaczyna;) |
|
|
|
 |
seba86
Forumowicz
Auto: pajero sport 2.5
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2015 Posty: 103 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 15-02-2018, 13:24
|