|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E32A 1.8] Problemy z autoalarmem |
Autor |
Wiadomość |
szubab
Forumowicz

Auto: Galant 2,0GLS '97r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2008, 13:08 [E32A 1.8] Problemy z autoalarmem
|
|
|
Witam!
Problem pojawił się tydzień temu. Autoalarm bez wyraźnych przyczyn wył i migał kilka godzin (aż w miejscu mego zameldowania zjawili się panowie ze straży miejskiej). Czasami, bardzo żadko się uruchamiał (jak drzwi otwarte zostawiłem czy okno). Tym razem po prostu się uruchamia po godzinie, dwóch stania. Wyje, robi chwile przerwy, znowu wyje, tak w kółko.
Nie znam się na tym, może to jakaś drobnostka, jakaś znana przypadłość, pomóżcie! |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11196 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 30-05-2008, 17:34
|
|
|
Wyczyścić wszystkie czujniki,sprawdzić czy wszystkie czujki się rozłączają.
Może kabel czujki dotyka masy.
Może zostawiasz otworzoną szybę(wystarczy trochę)Detektor ruchu będzie reagował.
Czujnik termiczny żle ustawiony.
Tyle co przerobiłem
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ubik [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2008, 23:50
|
|
|
w Puncie miałem podobnie jak ktoś przejechał szybciej obok samochodu albo jakaś ciężarówka lub autobus w pobliżu dodał gazu. Zaparkuj samochód w garażu albo na jakimś zadupiu i poobserwuj jak się nie włączy to nie szukaj przyczyn |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11196 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 31-05-2008, 13:45
|
|
|
ubik napisał/a: | jak ktoś przejechał szybciej obok samochodu albo jakaś ciężarówka lub autobus |
To jest właśnie wina żle ustawionego czujnika uderzeniowego |
|
|
|
 |
|
|