|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] rolka ze sprzęgłem do alternatora cari 1,9TD |
Autor |
Wiadomość |
tadeusz
Forumowicz kontrola silnika
Auto: carisma 1,9 TD z 97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-09-2009, 20:36 [Cari 1.9TD] rolka ze sprzęgłem do alternatora cari 1,9TD
|
|
|
Witam wszystkich, dziś chciałem kupić rolkę ze sprzęgłem do alternatora napędzaną przez pasek wielorowkowy do Cari 1,9TD z 97 . W sklepie powiedzieli że nie ma ze sprzęgłem do tego rocznika, a chciałem wyeleminować drgania napinacza.Więc jestem w kropce co robić?, pozdrawiam. |
_________________ tadek |
|
|
|
 |
Ppiotr
Forumowicz Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 320 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: 12-09-2009, 21:29
|
|
|
w pasku wiekorowkowym jest amortyzator z rolką który eliminuje drgania ok 450 pln net sklep ok 600 nie wiem o co chodzi z rolką ze sprzegłem do alternatora, przy artelnatorze jest zwykłe koło wielorowkowe opisz dokładniej co chcesz ??? pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
tadeusz
Forumowicz kontrola silnika
Auto: carisma 1,9 TD z 97
|
Wysłany: 13-09-2009, 19:39
|
|
|
OK. kupię amortyzator do napinacza może pomoże, pisałem o rolce ze sprzęgłem dlatego bo we wcześniejszych tematach była o tym mowa że to pomaga wyeleminować drgania, no ale ze wzgłędu na rolkę, którą mam bez sprzęgła zacznę od amortyzatora. dzięki. |
_________________ tadek |
|
|
|
 |
Ppiotr
Forumowicz Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2007 Posty: 320 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: 13-09-2009, 20:59
|
|
|
przy okazji sprawdź koło pasowe na wale ono jest też ważne bo mocowane jest na gumie tz wtopione nie raz obręcz zewnętrzna pracuje na gumie też się ją wymienia tyle że nie kupuj tanich bo rozleci się szybko i zatrzymaj stare koło tak na wszelki. Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
|
|