Wyciek oleju zaraz po obsludze gwarancyjnej w ASO |
Autor |
Wiadomość |
caro
Forumowicz
Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-12-2017, 00:14 Wyciek oleju zaraz po obsludze gwarancyjnej w ASO
|
|
|
Witam. Byłem wczoraj na przegladzie gwarancyjnym rok 2. Wrocilem do domu i wjechalem do garazu a dzis patrze i jest tlusta plama jakiegos oleju dokladnie pod silnikiem wiec latarka do reki i proba ustalenia ale wiele nie zdzialam bo sa oslony . Raczej nie jest to olej silnikowy bo jest bezwonny. nie wiem co oni tam zrobili ale dodatkowo hamulce teraz strasznie mi stukaja przy niewielkiej predkosci, 4 bieg wchodzi bardzo ciezko nie tak jak wczesniej . pozostale biegi wskakuja normalnie. co to moze byc za olej? Skrzynia biegow? zoltawy bezwonny, tlusty , lekko zabrudzony wycieka dokladnie spod silnika widac plame od srodka na plastikowych oslonkach spocone olejem jest tez pod tymi oslonkami a dokladnie na samym srodku gdzie jest jeden otwor i na ziemi znaczna plama sie zrobila . prosze o pomoc. auto w marcu bedzie miec dopiero 2 lata wszystko bylo super az do wczoraj. i jeszcze jedno czy na takim przegladzie aso wywaza kola ? pourywali mi wczoraj ciezarki z felgi dzis zobaczylem ze kilka jest oderwanych i nie wiem czy mam teraz dobrze kola wywazone!!! ... |
|
|
|
 |
darecki73
Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX
|
Wysłany: 01-01-2018, 14:24
|
|
|
Az mnie ciarki przeszly po skorze co ty opowiadasz,ze po przegladzie gwarancyjnym w autoryzowanym serwisie dzieja sie takie rzeczy.Szkoda, ze nie napisales gdzie robiles ten przeglad.
Moim zdaniem tylko tam trzeba dochodzic swoich rozczen, skoro auto jeszcze na gwarancji.
A co do tego oleju to trudno wywnioskowac na poczatku co to jest.Odniosnie kol,skoro pourywali ciezarki to w ich obowizku jest wywazenie kół-takie moje zdanie.
Skoro tam sie dzieja takie rzeczy to omijac to ASO szerokim łukiem. |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 01-01-2018, 16:07
|
|
|
Tak jak kolega wyżej napisał. Podaj w którym ASO robiony był przegląd. Ja jestem po drugim w AutoKrak Kraków i bez zastrzeżeń. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 01-01-2018, 16:26
|
|
|
Pewnie Filipowicz. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
caro
Forumowicz
Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
|
Wysłany: 02-01-2018, 15:29
|
|
|
Witajcie. bylem u dobrego diagnosty sprawdzil jest to olej silnikowy nie ma zadnego wycieku z filtra i miski , silnik tez jest suchy .Wstepna diagnoza ze serwisanci musieli byc po przepiciu i rozlali olej na oslony pod silnikiem nie chcialo im sie tego powycierac . |
Ostatnio zmieniony przez caro 28-12-2020, 22:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amiga
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 05-01-2018, 13:33 Re: Wyciek oleju zaraz po obsludze gwarancyjnej w ASO
|
|
|
to zdradz nam jeszcze adres tego ASO aby omijac z daleka polskich partaczy
stawiam na to ze zaleli za duzo oleju |
|
|
|
 |
|