Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:56
schemat elektryczny
Autor Wiadomość
max87 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2014, 21:48   schemat elektryczny

Witajcie outki. Poszukuje schematu elektrycznego, najlepiej po polsku. chce podłączyć alarm z modułem odpalania (autowatch 3000) i wolałbym wiedzieć który kolor kabla do czego. może ktoś już podłączał alarm do centralki i wie jakie kolory kabelków sterują centalnym. pozdrawiam

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 18-04-2014, 22:11   

Sterowanie centralnym i typowe funkcje "alarmopodobne" są np tutaj http://www.the12volt.com/...s.asp?TID=44189

max87 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0
Wysłany: 19-04-2014, 06:32   

Dzięki wielkie. Pomogłeś. Teraz przynajmniej nie będę musiał robić tego na czuja. pozdrawiam

[ Dodano: 19-04-2014, 17:15 ]
A jednak nie mam kabli w tych kolorach co w opisie są. a może ktoś wie gdzie w outlanderkach znajduje się centralny zamek?? Ktoś może podłączał alarm ze sterowaniem pilotem od alarmu?? jakieś wskazówki gdzie i jak się wpiąć.

[ Dodano: 22-04-2014, 11:19 ]
gdzie w outlanderze znajduje się moduł centralnego zamka

[ Dodano: 22-04-2014, 16:44 ]
Kurde, nie moge sobie poradzic z podpieciem alarmu pod centralny, moze ktos ma jakies wskazowki

kubus16 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2.0 2005
Wysłany: 21-03-2016, 12:53   

Witam
może ktoś ma szerszą wiedze co i jak w tym temacie
mianowicie chce założyć zabezpieczenia do swojego autka i sterowanie za pomocą jednego pilota
więc zamiast oryginalnej centralki na pilota chce wstawić alarm ze sterowaniem zamkami.
z góry dziekuje

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 21-03-2016, 13:27   

kubus16 napisał/a:
może ktoś ma szerszą wiedze co i jak w tym temacie
mianowicie chce założyć zabezpieczenia do swojego autka i sterowanie za pomocą jednego pilota
więc zamiast oryginalnej centralki na pilota chce wstawić alarm ze sterowaniem zamkami.
z góry dziekuje
Punkt 1, kupujesz centralkę alarmu, punkt 2, montujesz centralkę alarmu, punkt 3, chowasz oryginalne piloty w domu razem z kartą pojazdu. Alternatywnie punkt 3, możesz wyprogramować fabryczne piloty, ale raczej tylko przez MUT III.

kubus16 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-04-2016, 22:39   

elektryk, dzięki :mrgreen: ale nie pomogłeś
chodzi mi o to żeby zamienić centralkę na alarm a dokładnie o jakiś schemat jaki kabelek jest do czego i gdzie szukać tej centralki

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 03-04-2016, 23:11   

kubus16 napisał/a:
elektryk, dzięki :mrgreen: ale nie pomogłeś
chodzi mi o to żeby zamienić centralkę na alarm a dokładnie o jakiś schemat jaki kabelek jest do czego i gdzie szukać tej centralki
W O1 nie ma czegoś takiego jak centralka, wszystko włącznie z odbiornikiem radiowym jest zintegrowane w ETACS. Jak wytniesz ETACS, to przestaną działać światła, wycieraczki, szyby, etc.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 04-04-2016, 06:50   

Pozostawienie oryginalnej centrali, nawet jeśli nie jest zintegrowana w niczym nie przeszkadza więc po co kombinować, wystarczy podpiąć nową.

kubus16 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-04-2016, 09:09   

elektryk napisał/a:
W O1 nie ma czegoś takiego jak centralka, wszystko włącznie z odbiornikiem radiowym jest zintegrowane w ETACS. Jak wytniesz ETACS, to przestaną działać światła, wycieraczki, szyby, etc.

Ok rozumiem, moze w takim razie napiszesz gdzie pod jakie przewody podpiać sterowanie na zamki z nowo podpietej centralki alarmu ze sterowaniem zamkami?

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 05-04-2016, 10:57   

kubus16 napisał/a:
Ok rozumiem, moze w takim razie napiszesz gdzie pod jakie przewody podpiać sterowanie na zamki z nowo podpietej centralki alarmu ze sterowaniem zamkami?
U siebie nie podpinałem się pod przewody. Wyrzuciłem z oryginalnego alarmu przekaźniki i wyprowadziłem sterowanie przekaźnikami z obudowy alarmu na styki pod którymi były przekaźniki. W ETACS zrobiłem modyfikację żeby móc sterować oryginalnymi przekaźnikami z zewnątrz, doprowadziłem sygnał na nieużywane piny i tam wpiąłem we wtyczkę kabelki do alarmu. Tak samo zrobiłem z sygnałem sterowania migaczami.

kubus16 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-04-2016, 13:15   

elektryk napisał/a:
U siebie nie podpinałem się pod przewody. Wyrzuciłem z oryginalnego alarmu przekaźniki i wyprowadziłem sterowanie przekaźnikami z obudowy alarmu na styki pod którymi były przekaźniki. W ETACS zrobiłem modyfikację żeby móc sterować oryginalnymi przekaźnikami z zewnątrz, doprowadziłem sygnał na nieużywane piny i tam wpiąłem we wtyczkę kabelki do alarmu. Tak samo zrobiłem z sygnałem sterowania migaczami.

ja nie mam alarmu, poza tym nie chcę robić żadnych modyfikacji w ETACS

[ Dodano: 06-04-2016, 13:18 ]
plecho1 napisał/a:
Pozostawienie oryginalnej centrali, nawet jeśli nie jest zintegrowana w niczym nie przeszkadza więc po co kombinować, wystarczy podpiąć nową.

no właśnie po co kombinować , tylko jeśli możesz to napisz gdzie się podpiąć bez kombinowania.
i tak żeby pilot od centralki alarmu który chce zamontować otwierał i zamykał drzwi .

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 06-04-2016, 23:31   

Siłowniki tył i klapa, dolna większa wtyczka skrzynki bezpieczników, przewody niebiesko-czerwony i niebiesko-czarny

Siłownik od pasażera, wewnętrznie zwarte w skrzynce bezpieczników do tylnego siłownika, środkowa "duża" wtyczka bezpieczników, przewody niebiesko-czerwony i niebiesko-czarny.

Siłownik od kierowcy, jeden przewód podpięty pod ten sam styk co siłownik pasażera (niebiesko-czarny), drugi przewód wewnętrznie zwarty na poziomie samego ETACS z pozostałymi przewodami, wyprowadzony na boczne dolne złącze skrzynki bezpieczników, kolor niebiesko-biały.

Generalnie sterowanie siłownikami sprowadza się do tego że jest jeden podwójny przekaźnik a siłowniki są połączone równolegle.

Czujnik z siłownika od kierowcy, zwierane do masy, sygnał zamknięcia jasnozielony-biały, sygnał otwarcia niebiesko-czerwony, wyprowadzone na boczne dolne złącze skrzynki bezpieczników.

Czujnik przekręcenia zamka od kierowcy, zwierane do masy, sygnał zamknięcia jasnozielony-czerwony, sygnał otwarcia brązowy-biały, wyprowadzone na boczne dolne złącze skrzynki bezpieczników.

Kochan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 27-07-2016, 21:34   

Może ktoś polecić jakiś zestaw do samodzielnego montażu (alarm ?) Po dzisiejszej próbie włamu chciałem coś zamontować

Ochara 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I Gen
Wysłany: 09-01-2018, 12:36   Centralny Zamek - Dołożenie Centralki

Witajcie.
Na początku chciałbym powitać, wszystkich :)
Outlandera mam od kilku miesięcy i śledzę forum, ale piszę pierwszy raz do Was.

Panowie potrzebuję porady.

W Outlanderze padł mi pilot centralnego zamka (miałem 1.). Nowy w ASO 360zł + programowanie.

Więc kupiłem centralkę na allegro, i chciałbym ją wpiąć w moduł centralnego zamka Outlandera.

1 PYTANIE. Gdzie ona się znajduje? (W BMW i Mercedesie miałem za schowkiem pasażera).

2 PYTANIE. Wie ktoś z Was czy zamek sterowany jest (+) czy (-)?

3 PYTANIE. Macie jakieś foto tej centrali i opis kolorów kabli?

Oczywiście mogę wpiąć się bezpośrednio w siłownik w drzwiach kierowcy, ale wolałbym w centralę. Nie lubię rzeźbienia.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 14-01-2018, 12:49   

Ochara, trochę późno ale może coś więcej się dowiesz:

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86739
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Odpowiedz do tematu