|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kapitalny remont |
Autor |
Wiadomość |
Dawid_asior
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8MPI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2018, 18:40 kapitalny remont
|
|
|
Witam serdecznie.
Kupiłem sobie w końcu tz"Terenówkę" typy 4x4 bez reduktora z silnikiem 1.8MPI z LPG.
Auto kupiłem z uszkodzonym silnikiem, z lekko zjedzonymi progami, z zgniłym dachem, oraz z paroma wadami technicznymi, blacharskimi itp.
Wiec biorę się za jego odnowienie i zaczynam od silnika, silnik od 2013 roku ma gaz, przez co podejrzewam wypalenie sie zaworku wydechowego na 4-cylindrze ponieważ na każdym z cylindrów prócz ostatniego jest 12.2 bara a na 4-0.2bara.
Dodam jeszcze że auto kupiłem aby się poduczy sporo z mechaniki i zasady działania różnych podzespołów.
Wiec jak się do tego zabrać ? jest coś na co zwrócić sensowną uwagę ? czy z głowicy mam również odkręcić wałek rozrządu i zawieść głowicę do planowania i regeneracji bez wałka ? jak z demontażem i montażem tego do kupy ? |
|
|
|
 |
|
|