|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana blendy na chrom |
Autor |
Wiadomość |
rvlauren
Mitsumaniak LEMUR

Auto: GRANDIS 2.0 DiD 2006
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lip 2008 Posty: 123 Skąd: Sławno
|
Wysłany: 17-09-2017, 12:06 Zmiana blendy na chrom
|
|
|
WITAM !
ostatnio postanowiłem zmienić moją starą czarną blendę z tyłu na inną chromowaną w tym celu zakupiłem na allegroszu org używaną chromową i przystąpiłem do roboty. Przy okazji wyczyściłem lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej (u mnie jedna lampka ma połamany zatrzask i była przykręcona do obudowy śrubką niedługo kupię nowe lampki)
Jak to wyszło zobaczycie dalej w poście.
Trudność: dość trudno
Czas: 1,5h
Koszt: 80zł blenda, 20zł plastikowe mocowania 8zł żarówki
na początku odkręcamy plastikowa rączkę 2x śrubka krzyżak potem wyciągamy plastikowe zaślepki (zatrzaski) obok zamka 2x następnie energicznie odrywamy plastik do dołu (ja urwałem przy tym 2 zatrzaski plastikowe) dlatego kupiłem dodatkowe bo zdarza się to często ...
biała strzałka oznacza kabelek łączący lampkę oświetlenia wewnętrznego klapy trzeba ją odłączyć po oderwaniu plastiku!
biała strzałka zatrzask zasilania lampki wewnętrznej
czerwona strzałka to plastikowe zatrzaski
strzałki oznaczają umiejscowienie nakrętek mocujących blendę
dostęp jest dość trudny ale wystarczy miś klucz oczkowy
tak to wygląda z bliska
następnie odrywamy starą blendę z jednego zatrzasku i gotowe
u mnie jak widać na kolejnym zdjęciu jedna z lampek jest przykręcona śrubką niestety zatrzaski są połamane wkrótce kupię nowe ale po zdjęciu blendy trzeba było wyczyścić nie tylko blachę ale i same lampki. Operacja ta trwała najdłużej, myłem je w ciepłej wodzie i trudno dostępne miejsca czyściłem pędzelkiem nie było łatwo, ale się udało. Wymieniłem żarówki i złożyłem wszystko z powrotem
następnie zatrzasnąłem nową blendę i skręciłem od spodu nakrętkami ze starej
zapiąłem zasilanie lampki wewnętrznej, zatrzasnąłem plastiki, przykręciłem rączkę i gotowe ...
stara blenda
nowa blenda
POZDRAWIAM RVLAUREN |
_________________ MUZYKA ZMIENI TWÓJ NASTRÓJ !
 |
|
|
|
 |
Zbaq
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi grandis
|
Wysłany: 17-12-2017, 09:09
|
|
|
Cześć mam takie pytanie gdzie kupiłeś tedo blenda mieszkam niedaleko ciebie a tez bym wymienil tego czarnego na srebrnego fajnie to wyglada
[ Dodano: 19-12-2017, 08:28 ]
I widze ze to forum umarlo nikt nic nie odpisuje
[ Dodano: 24-12-2017, 11:50 ]
Nadal brak odpowiedzi :/ |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.