Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:52
[I 2.0] Dziwny hałas Pomocy
Autor Wiadomość
Karol2111 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 1 2.0.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2017, 09:39   [I 2.0] Dziwny hałas Pomocy

Panowie taka sytuacja, od pół roku mam outka 2.0 03r. Problem polega na tym że podczas jazdy w zakresie 3tyś obrotów pojawia się dziwny hałas z lewej strony pod maską, takie szuranie lub chrobotanie. Miał ktoś coś podobnego? Proszę o pomoc obawiam się że skrzynia się kończy. Ps to samo jest podczas hamowania silnikiem i podczas zmiany biegów przy 3tyś obrotów.

[ Dodano: 09-11-2017, 09:41 ]
Jadąc cały czas 3biegiem w zakresie 3tyś obrotów słychać cały czas

[ Dodano: 09-11-2017, 15:04 ]
Jadąc cały czas 3biegiem w zakresie 3tyś obrotów słychać cały czas

marcin123 
Forumowicz

Auto: outlander 2.0
Wysłany: 09-11-2017, 18:23   

to ciekawe... z lewej strony no to chyba skrzynia.... ja tak miałem jak był wałek balansowy źle ustawiony

jaztom 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.4
Wysłany: 08-06-2018, 10:45   Turkotanie na niskich prędkościach

Od pewnego czasu mam dziwne turkotanie z przodu (wydaje mi się że bardziej po lewej stronie) zwłaszcza na biegach 1-3, czasami słabiej a czasami mocniej.
Przy większych prędkościach to dziwne turkotanie znika.
Osobiście stawiam na przegub albo co gorsze na skrzynię biegów.

Miał może ktoś z was coś takiego ?

past 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I 2.0 4WD
Wysłany: 11-06-2018, 08:46   Re: Turkotanie na niskich prędkościach

jaztom napisał/a:
Od pewnego czasu mam dziwne turkotanie z przodu (wydaje mi się że bardziej po lewej stronie) zwłaszcza na biegach 1-3, czasami słabiej a czasami mocniej.

Ja miałem podobnie:
1. sprawdź czy to turkotanie ustępuje np.: podczas wciśnięcia sprzęgła - u mnie słychać było takie chrobotania/ turkotanie podczas postoju czy jazdy, po wciśnięciu sprzęgła cisza - skończyło się regeneracją całej skrzyni + łożyska dociskowego.

2. Punkt 1 załatwił tylko część moich przygód z dźwiękami, przy ok 3 tyś obrotów miałem dość mocne buczenie, jak przeciągałem obroty dalej dźwięki przypominały puszczenie bączka z PRL (ach to były zabawki) - okazało się, że miałem źle ustawiony wałek balansowy i przy okazji urwane śruby od koła paskowego i kilka innych.

Teraz jest OK
Powodzenia !

jaztom 
Forumowicz

Wysłany: 13-06-2018, 18:02   Re: Turkotanie na niskich prędkościach

past napisał/a:
jaztom napisał/a:

Ja miałem podobnie:
1. sprawdź czy to turkotanie ustępuje np.: podczas wciśnięcia sprzęgła - u mnie słychać było takie chrobotania/ turkotanie podczas postoju czy jazdy, po wciśnięciu sprzęgła cisza - skończyło się regeneracją całej skrzyni + łożyska dociskowego.

2. Punkt 1 załatwił tylko część moich przygód z dźwiękami, przy ok 3 tyś obrotów miałem dość mocne buczenie, jak przeciągałem obroty dalej dźwięki przypominały puszczenie bączka z PRL (ach to były zabawki) - okazało się, że miałem źle ustawiony wałek balansowy i przy okazji urwane śruby od koła paskowego i kilka innych.

Teraz jest OK
Powodzenia !

Tak też u mnie jest (tylko że turkotanie tylko podczas jazdy, i że przy szybszej prędkości znika)- wciskam sprzęgło i turkotanie mija. Mechanik też stawia na skrzynie.

Jeszcze nie rozmawiałem z mechanikiem o kosztach regeneracji skrzyni.

Ile ciebie to pokosztowało? Bo pewnie ne mało

past 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I 2.0 4WD
Wysłany: 13-06-2018, 18:13   

Stara skrzynie zostawiłem w rozliczeniu, nowa zregenerowana plus robota w sumie 1300 zl (800+500), cena za skrzynie jest uzależniona od kondycji twojej starej skrzyni.

Wysłałem Ci na PW kontakt do gościa, u którego to robiłem. Nawet jeśli się nie zdecydujesz, warto zadzwonić i się poradzić, facet na prawdę wie co robi.

Pozdr,
Paweł

jaztom 
Forumowicz

Wysłany: 13-06-2018, 18:21   

past napisał/a:
Stara skrzynie zostawiłem w rozliczeniu, nowa zregenerowana plus robota w sumie 1300 zl (800+500), cena za skrzynie jest uzależniona od kondycji twojej starej skrzyni.

Wysłałem Ci na PW kontakt do gościa, u którego to robiłem. Nawet jeśli się nie zdecydujesz, warto zadzwonić i się poradzić, facet na prawdę wie co robi.

Pozdr,
Paweł

Dziękuję bardzo za info. Na pewno skorzystam

flash 
Forumowicz

Auto: Out I 2.0 136KM 2WD 2007r.
Wysłany: 14-06-2018, 12:05   

jaztom, poczytaj poniższy wątek. Opisałem tam dokładnie moje problemy ze skrzynią, podałem dokładne koszta części, jak i gdzie je dostać, etc.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99888&postdays=0&postorder=asc&start=0

Mogę Ci nawet dać namiar na chłopaka w CT, który mi to bezproblemowo ogarnął. W razie co pisz na priv

jaztom 
Forumowicz

Wysłany: 14-06-2018, 13:15   

flash napisał/a:
jaztom, poczytaj poniższy wątek. Opisałem tam dokładnie moje problemy ze skrzynią, podałem dokładne koszta części, jak i gdzie je dostać, etc.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99888&postdays=0&postorder=asc&start=0

Mogę Ci nawet dać namiar na chłopaka w CT, który mi to bezproblemowo ogarnął. W razie co pisz na priv

Wysłałem PW

Odpowiedz do tematu