Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Asx Outlander sport 2020
Autor Wiadomość
Maxx1973 
Nowy Forumowicz

Auto: Asx 2.0 B cvt
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 29-11-2022, 22:45   Asx Outlander sport 2020

Cześć wszystkim mam taki problem
Kupiłem Outlander Sport z Ameryki czyli Asx
Naprawiam go i wyszedł problem ze skrzynią biegów
Wychodzi że w Outlander Sport jest skrzynia i silnik o kodzie
4B11 i skrzynia F1CJ -1-A1Z w serwisie powiedzieli ze to starszy typ
Mam uszkodzona obudowę w skrzyni kupiłem cvt na Europę i wszystko niby ok ale skrzynia ma dodatkowo pompę oleju a Ameryka nie ma tego
Pytanie czy to będzie działać
Proszę o rady

[ Dodano: 30-11-2022, 09:43 ]
Witam wszystkich
Temat jest do rozwiązania może ktoś ma obudowę takiej skrzyni bo wszystko mam sprawne tylko problem z obudową
Lub potrzebuje informacji czy da radę zaadaptować skrzynie po liftowa czyli Europę
Widzę że ciężki temat zadałem .....
Może ktoś kto skrzyniami się zajmuje coś wie
Serwis odpada skrzynia 52 tys brutto
Obudowa nie dostępna...

[ Dodano: 30-11-2022, 09:49 ]
Witam wszystkich
Temat jest do rozwiązania może ktoś ma obudowę takiej skrzyni bo wszystko mam sprawne tylko problem z obudową
Lub potrzebuje informacji czy da radę zaadaptować skrzynie po liftowa czyli Europę
Widzę że ciężki temat zadałem .....
Może ktoś kto skrzyniami się zajmuje coś wie
Serwis odpada skrzynia 52 tys brutto
Obudowa nie dostępna...

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 30-11-2022, 14:27   

Faktycznie ciężki temat. Przejrzałem trochę neta ale kiszka! Jedyna podpowiedź jaką mam to dzwoń po firmach zajmujących się regeneracjami skrzyń biegów cvt. Może tutaj? https://superskrzynie.pl/superskrzynie-skrzynie-biegow/
Sprawdzałeś może jaka inna skrzynia pasuje do tego auta? Może nie warto marnować czas i pieniądze na ratowanie tego co masz?

[ Dodano: 30-11-2022, 14:34 ]
pitt63 napisał/a:
Faktycznie ciężki temat. Przejrzałem trochę neta ale kiszka! Jedyna podpowiedź jaką mam to dzwoń po firmach zajmujących się regeneracjami skrzyń biegów cvt. Może tutaj? https://superskrzynie.pl/superskrzynie-skrzynie-biegow/
Sprawdzałeś może jaka inna skrzynia pasuje do tego auta? Może nie warto marnować czas i pieniądze na ratowanie tego co masz?

Może tutaj pomogą: https://www.automatskrzynia.pl/mitsubishi.html

Maxx1973 
Nowy Forumowicz

Auto: Asx 2.0 B cvt
Wysłany: 30-11-2022, 16:36   

Cześć
Dzwoniłem nie zajmuje się tymi skrzyniami Cvt
Ogólnie potrzebuje obudowę do tej skrzyni i wtedy bym przełożył tylko środek
Druga skrzynie mam też tylko Europa jest po liftingu w tym samym aucie na stany i Eurppe są skrzynia nowa po lifcie ma Europę na stany stary model skrzyni i stary typ silnika różni się że dołożyli pompę oleju i teraz pytanie czy można to przełożyć bo skrzynia pasuje tylko mam pompę oleju i w wersji ma Amerykę nie ma wtyczki w instalacji

Odpowiedz do tematu