|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chłodnica wody |
Autor |
Wiadomość |
Dracon40
Forumowicz
Auto: Pajero II '91
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2018, 19:27 Chłodnica wody
|
|
|
Witajcie
Problem mam z chłodnicą wody w PII 2,5 TD 96r. bo zaczyna sączyć gdzieś między lamelami.
Żeby 2 razy nie podchodzić do tematu szukam zdrowego egzemplarza na znanym portalu aukcyjnym. Tam same chłodnice do sporta lub do PII ale 2,8 lub benzynowych 3.0 i 3,5.
Pytanie od czego - jakiego innego wozu - będzie pasowała do mojego miśka?
Macie wiedzę w tym temacie? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 02-02-2018, 00:27
|
|
|
A jak często chcesz zmieniać chłodnicę ??? bo tak może być z używkami :/ Poszukaj firmy która dorabia bo oryginał z serwisu to jak na rocznik/wartość samochodu chore pieniądze. Kurcze miałem link do takiej firmy ale po awarii kompa zginął ale są takie firmy takie Może jakoś link odszukam tak jak najbardziej podeślę |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Dracon40
Forumowicz
Auto: Pajero II '91
|
Wysłany: 03-02-2018, 19:35
|
|
|
W tym sęk, że nie zamierzam zmieniać ich więcej jak raz jeden jedyny
Z używkami - jeśli chodzi o chłodnicę to na pewno dam se spokój... resztę używek i owszem toleruję
Widzę na Allegro, że kasę chorą chcą, i dlatego pytam czy jakieś zamienniki się gdzieś znajdą??
No i zasadniczo - tu już się rozejrzałem na ukraińskim manualu mitsubishi-motors.kiev.ua że jednak są różnice między chłodnicami od 2,5 i 2,8 bo mają inne numery MB.... ale jak ma się to w realu to nie wiem.
Pchać się w nówkę od innego silnika to raczej nie tędy droga, bo mocowania mogą być różne, stąd pytanie czy macie dostęp do wiedzy o sprawdzonych i tanich produktach zastępczych tego akurat modelu chłodnicy? |
|
|
|
 |
grzesix81
Forumowicz

Auto: Pajero 3,0 V6
|
Wysłany: 03-02-2018, 22:24
|
|
|
Ja kupiłem w firmie gdzieś pod Poznaniem nową chłodnicę z korkiem za niecałe 600zł, jak byś potrzebował kontakt to daj znać, prześlę Ci namiary na priv. |
|
|
|
 |
|
|