|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
colt, czy to dobry wybór ? |
Autor |
Wiadomość |
puntonero
Nowy Forumowicz
Auto: colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2018, 18:16 colt, czy to dobry wybór ?
|
|
|
od niedawna jestem posiadaczem colta 1,3 2005, czytam forum i się zastanawiam czy warto inwestować w to auto . Zawsze chciałem mieć Colta bo mi się podoba ale z tym autem nie jest nigdy wszystko ok jak nie jedno to drugie to chyba jakiś bubel . Czytam jakie ludzie mają problemy to jestem przerażony .kiedyś miałem alfę i niebyło z nią problemów i miała dwa razy taki przebieg jak nie trzy jak Colt .mam jeszcze suzuki i nie wiem co to jest mechanik i elektryk wszystko śmiga jak ta lala . Pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 13-02-2018, 19:34
|
|
|
2005 rok, to auta ma (będzie miało) w tym roku 13 lat. Cóż, zaczną powoli wychodzić wszystkie zaniedbania eksploatacyjne popełnione przez poprzedniego właściciela/właścicieli.
Wiesz, na zasadzie - nie rdzewieje, to po co robić konserwację ? Stuka coś ? Niech sobie stuka, będziemy się martwić, jak to coś już się urwie. Świeci się kontrolka ? Silnik chodzi, auto jedzie, to niech sobie świeci, komuś tam choinka na desce rozdzielczej nie przeszkadza. Itp., itd.
A teraz wszystko trafiło na Ciebie.
puntonero napisał/a: | mam jeszcze suzuki i nie wiem co to jest mechanik i elektryk wszystko śmiga jak ta lala |
Aha. Znaczy się, w razie potrzeby sam wszystko robisz, zmieniasz olej, filtry, wymieniasz rozrząd, no, w ogóle wszystko związane z eksploatacja auta robisz samodzielnie.
Aż zazdroszczę
puntonero napisał/a: | to chyba jakiś bubel |
Przesadzasz. Chociaż jak ktoś ma zezowate szczęście i źle trafi, to różnie może być
puntonero napisał/a: | zytam jakie ludzie mają problemy to jestem przerażony |
Bez przesadyzmu. To ileś tam samochodów, a nie że każdemu właścicielowi Colta trafiają się wszystkie problemy po kolei, jedyną różnicą jest kolejność występowania |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
puntonero
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2018, 19:53
|
|
|
No właśnie wiele napraw zrobię sam auto jest bardzo ładne nie zniszczone bezwypadkowe zero rdzy brak wgnieceń i rys normalnie prawie jak nowe przebieg 140 tyś .Teraz stoi w garażu i mnie [edit] że takie piękne a taki złom |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 13-02-2018, 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 13-02-2018, 20:23
|
|
|
Wiem, powtarzam się, ale to jedno z moich ulubionych powiedzeń :
NIE PRZESADZAJ
Skoro samemu potrafisz sporo zrobić, a na dokładkę masz gdzie (garaż, a jak jeszcze z kanałem, to prawie full wypas), to wcale nie masz źle
Tak w ogóle, to napisz, co się z tym Twoim cudem dzieje ? Bo na razie to tak niewiele napisałeś, albo i zgoła nic. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
puntonero
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2018, 21:54
|
|
|
zrobiłem półoś bo był padnięty przegub wewnętrzny serwo wymieniłem ale nadal faluje po wciśnięciu hamulca mam kolejne ale chyba też lipne bo podłączyłem na krótko i jak wciskam obroty skaczą ale to nic radio się nie podświetla przycisk od awaryjnych i przeciw mgielnego tylnego zaświeca lampkę w środku samochód nie trzyma kierunku jazdy cały czas trzeba kontrować (geometria ustawiona ) i lipa w czasie jazdy czuć szarpanie ale tylko w przedziale 2000-2500 obrotów wywala sporo błędów . Kupiłem aby żona miała do pracy czym jeździć a on potrafi zgasnąć w czasie jazdy ogólnie lipa . Czytam forum i widzę że będę musiał wymienić połowę samochodu |
|
|
|
 |
|
|