|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colt Z30 2009 Elm327 nie łączy |
Autor |
Wiadomość |
Biffy Riffy
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt Z30 1,3 95KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-02-2018, 23:11 Colt Z30 2009 Elm327 nie łączy
|
|
|
Cześć wszystkim.
Samochód Mitsubishi Colt Z30 2009r, benzyna+lpg.
Nie mogę połączyć się z samochodem za pomocą ELM327 w żaden sposób.
Telefon widzi interfejs OBDII, jednak przy próbie połączenia dostaję komunikat o braku odpowiedzi.
Sytuacja identyczna przy próbie połączenia z laptopem - widzi interfejs, ale nie łączy z powodu braku odpowedzi. Próbowałem bezpośrednio sparować laptopa z interfejsem przy użyciu Bluetooth, próbowałem także poprzez program OBD Auto Doctor - bez skutku. Próbowałem też przez ELMowe Wifi na iPhonie - także niepowodzenie. Ewidentnie samochód odmawia współpracy.
Dodam, że testowałem też na Skodzie 2005r i połączenie nawiązywane jest szybko i sprawnie, wszystko działa, łączy i z komputerem i z telefonem, także interfejs sam w sobie jest ok.
Czy ktoś ma pomysł, dlaczego samochód "nie odpowiada" na wezwania urządzeń? Czy możliwe, że gniazdo diagnostyczne jest uszkodzone? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 07-02-2018, 23:13
|
|
|
A czasem sterownik LPG nie masz podpięty pod OBD . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Biffy Riffy
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt Z30 1,3 95KM
|
Wysłany: 07-02-2018, 23:18
|
|
|
Hmm instalacja LPG jest fabryczna także może i tak, nie wiem. Gdzie to sprawdzę/przepnę, pewnie szukać pod maską? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 07-02-2018, 23:24
|
|
|
Szukaj pod maską skrzynki z podpiętymi przewodami .
Wpisz w google sterownik lpg i zobacz jak mniej więcej wyglądają.
Spisz model lub zapodaj fotkę to pewnie jakiś forumowy znawca lpg się odezwie. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|