|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Luz w układzie kierowniczym |
Autor |
Wiadomość |
Bigpawlo
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 90KM '97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-02-2018, 16:29 Luz w układzie kierowniczym
|
|
|
Koledzy, jestem świeżo po przeglądzie. Wyszło, że do wymiany jest sworzeń prawy przód, luzów nie stwierdzono. Niestety w trakcie jazdy kierownica ma luz okolo 2cm. Wyczuwam to tylko w trasie. Na mieście przy małych prędkościach tego nie ma. Na postoju przy szybkich ruchach kierownicą słychać delikatne stukanie, ale luzu nie ma. Podpowiedzcie co to może być. |
_________________ Bigpawlo |
|
|
|
 |
systalon
Nowy Forumowicz SysTalon
Auto: carisma 1.6 SOHC @ 1.8 SOHC
|
Wysłany: 20-02-2018, 23:21
|
|
|
Otóż tak... Czy przy przeglądzie ktoś kręcił kierownicą a 2 osoba sprawdzała? Otóż nie do końca wierzę w diagnozy " diagnostów" bo zależy gdzie pojedziesz. Musisz to sprawdzić sam. Rada: Kanał, 2 osoba do pomocy ( kręcenia kierą w te i wewte co chwilę) obejmij pierw 1 końcówkę, sprawdź, potem 2-gą. na pewno wyczujesz, że coś nie tak.
2-gi sposób, bardziej pewny - lewarek , 1 koło w powietrzu, trzymając koło po bokach szarpiesz, jakbyś chciał nim skręcić w lewo i prawo na przemian. Wtedy na 100% przy uszkodzonej końcówce wyczujesz luzy i może do tego dojść stukot. 2 koło tak samo sprawdzić. Pozdrawiam i powodzonka |
|
|
|
 |
Bigpawlo
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 90KM '97
|
Wysłany: 21-02-2018, 09:34
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, ale Cię pewnie zaskoczę. Pojechałem celowo na stację, gdzie przejmują się swoją rolą i samochód prześwietlili mi na wskroś. Masz rację, sam muszę się przyjrzeć problemowi. |
_________________ Bigpawlo |
|
|
|
 |
|
|